Huuhkajien kova Nations League -rypistys jatkuu tänään, lauantaina, kun Romania isännöi Suomea. Kovassa peliruuhkassa palautuminen on ensiarvoisen tärkeää. Huuhkajissa yksi hahmo pelaajien palautumisen takana on Jari-Pekka ”Gene” Keurulainen.

Keurulainen on ollut Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmässä mukana eri rooleissa jo lähes 30 vuotta. Nykyisessä joukkueessa Keurulainen työskentelee fysioterapeuttina ja valmentajana.

Montenegro-ottelun jälkeen Huuhkajien maalit viimeistellyt Joel Pohjanpalo heitti ilmoille asian, joka herätti median kiinnostuksen.

– Genellä on pari salaista juttua, joita kukaan muu ei tee. Ne pysyy salaisuutena, mutta ne toimivat hyvin, Pohjanpalo kertoi ottelun jälkeen.

SuomiFutis yritti selvittää, mitä Keurulainen oikein pelaajiensa kanssa tekee, mutta pelaajat pysyivät visusti vaiti. SuomiFutis kysyi keskiviikkona yksitellen Albin Granlundilta, Ilmari Niskaselta sekä Leo Väisäseltä, mikä tämä mystinen salaisuus on. Kukaan ei suostunut kertomaan.

Sen sijaan jokainen vastaajista ylisti Keurulaisen merkitystä joukkueelle.

– Hän on maaginen mies. Hän hoitaa pelaajat kuntoon. Melkein vamma kuin vamma, niin hän saa pelaajat aina kuntoon. Salaisuutta en voi paljastaa, Granlund sanoi hymyillen.

Vuonna 2019 Captain’s Ball -palkinnon pokannutta Keurulaista voisi jopa kuvailla tietynlaiseksi poppamieheksi, jolla on yliluonnollisia kykyjä.

– Voisi melkein sanoa joo (poppamieheksi). Hänellä on niin paljon kokemusta ja tuntee eri tapoja, millä auttaa. Jotain siinä on. En oikein itsekään osaa sanoa, mitä, Granlund totesi.

[readmore from=huuhkajat]

Huuhkajat pelaa neljä ottelua 11 päivään. Sen päälle tulee vielä matkustaminen Romaniaan sekä Bosnia ja Hertsegovinaan. Palautumisen kannalta joudutaan tekemään kaikki mahdollinen.

Palautuminen ei ole vain fyysistä. Yhtä tärkeää on myös henkinen palautuminen raskaan sarjakauden jälkeen. Niskasen mukaan Keurulaisen läsnäololla on iso merkitys joukkuehenkeen ja henkiseen hyvinvointiin.

– Hän on kyllä huippujätkä kaikin puolin. Sieltä löytyy vaikka minkälaista kikkaa. Gene on niin arvostettu henkilö ja niin pitkään mukanakin. Jokaikinen kuuntelee tarkkaan, kun Genellä on asiaa, Niskanen totesi.

Lauantaina nähdään, minkälaiseen iskuun Keurulainen on saanut Huuhkajien joukkueen. Romania–Suomi käynnistyy kello 21.45 ja ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Yle TV2 -kanavalla sekä Yle Areenassa.