HELSINKI. Turkin pääsarjassa huippukauden Caykur Rizesporin riveissä pelannut Joel Pohjanpalo on lupaillut pitkään avaavansa medialle värikästä kauttaan. Vielä ei ollut sen aika, sillä Pohjanpalolla on seuran kanssa vielä selvittämättömiä asioita.

Pohjanpalo tykitti Rizesporille 16 maalia Turkin kovatasoisessa Superligassa. Maalimäärä ei silti pelastanut seuraa putoamiselta. Pohjanpalo vietti kauden Rizesporissa lainalla Bayer Leverkusenista.

Kaikki ei ole ilmeisesti mennyt Rizesporin kanssa niin kuin piti, vaikka kentällä tulosta tulikin varsin mukavasti.

– Vielä en voi valitettavasti kaikkea paljastaa. Meillä on siellä pieni tilanne päällä vielä seuran kanssa. Ehkä sitten myöhemmin.

Pohjanpalolta kysyttiin nopeasti jatkokysymyksenä, liittyykö selvitettävä tilanne palkkaan.

– En lähde yhtään avaamaan sitä sen enempää. Pieni tilanne päälle, ei sen kummempaa, Pohjanpalo kertoi Huuhkajien mediatilaisuudessa Helsingin Kalastajatorpalla.

Pohjanpalolla on Bayer Leverkusenin kanssa sopimusta jäljellä vielä vuosi. Kesäloman jälkeen Pohjanpalo palaa Leverkuseniin, mutta tulevaisuus on vielä täysin auki. Kiinnostusta on Pohjanpalon mukaan monesta suunnasta.

Hiljattain esiin nousi siirtohuhuissa 2. Bundesliigassa pelaava Hannover. Pohjanpalo tyrmäsi kuitenkin nopeasti nämä huhut.

– 2. Bundesliigan osalta voin sanoa sen, että niissä huhuissa ei ole yhdessäkään mitään perää. Todennäköisesti kyseessä olevat seurat ovat laittaneet tällaisia huhuja itse liikkeelle, Pohjanpalo sanoi suoraan.

Kiinnostusta on monesta suunnasta.

– Olemme monen bundesliigaseuran kanssa keskusteltu ensi kaudesta. Lisäksi myös monen muun huippusarjan joukkueen kanssa on ollut keskusteluja. Vielä on liian aikaista puhua näistä. Keskitytään näihin maaotteluihin nyt.

Huuhkajien mukana Nations Leaguen otteluihin valmistautuva Pohjanpalo on kuitenkin hyvässä tilanteessa. Takana on ehjä ja hyvä kausi Turkissa. Jotain Pohjanpalon tehokkuudesta sarjaputoajan riveissä kertoo se, että hän tarvitsi yhtä sarjamaalia kohden vain 132 minuuttia.

– Juuri tänään puhuin agenttini kanssa ja kiinnostusta on erittäin paljon Euroopassa. Aika rennoin mielin tässä voi olla. Pystymme odottamaan, että löytyisi se varmasti oikea vaihtoehto seuraavaksi askeleeksi.

Pohjanpalon markkina-arvo on noussut selvästi vahvan kauden jälkeen. Pelaajan vinkkelistä se ei aina ole ihanteellinen asia.

– Seuralla on valttikortit käsissään. Pelaajan kannalta se ei välttämättä ole niin hyvä asia, että arvo nousee. Esimerkkinä voisi nostaa Teemu Pukin (joka siirtyi ilmaiseksi Norwichiin). Vaihtoehtoja varmasti on paljon, mutta minä en ole loppuen lopuksi ainoa, joka siitä päättää. Leverkusen varmasti haluaa vastineeksi jotain siirrosta, jos sellainen toteutuu, Pohjanpalo muistutti.

[readmore from=pohjanpalo-joel]

Suomi kohtaa lauantaina Nations Leaguen avausottelussa Bosnia ja Hertsegovinan Olympiastadionilla kello 19. Kesäkuun neljän pelin suma on pelaajille kova rypistys. Pohjanpalo on valmis pelaamaan paljon, mutta uskoo, että kokoonpanoa tullaan kierrättämään tulevissa peleissä.

Huuhkajien hyökkäyksessä tulivoimaa riittää, kun peliajasta kilpailevat Pohjanpalon lisäksi Pukki, Marcus Forss sekä Benjamin Källman.

– Aikamoinen rupeama tämä on. Vähän pitää katsoa pitkän kauden jälkeen, miten pelaajat palautuvat. Totta kai olen valmis pelaamaan vaikka kaikki pelit, mutta en usko, että kukaan pelaa neljää täyttä ysikymppistä, Pohjanpalo arvioi.