HELSINKI. Huuhkajien hyökkääjä Marcus Forss pelasi viime loppukauden lainalla Englannin Mestaruussarjassa Hull Cityn riveissä. Lainapesti ei mennyt niin kuin Strömsössä.

Forss pelasi alkukauden Brentfordissa Valioliigaa, vaikkakin minuutteja tuli Valioliigassa vain seitsemässä ottelussa ja avausmaali jäi vielä tekemättä. Liigacupissa ja FA Cupissa Forss sai vastuuta ja viidessä pelissä tuli myös mukavat kuusi täysosumaa.

Tammikuussa Forssille etsittiin lainaseuraa, jossa olisi luvassa runsaasti vastuuta loppukauden aikana. Lopulta seura ja Forss päätyivät Hulliin. Lopputulema oli melko erilainen kuin mitä oli ajateltu.

Forss pelasi Mestaruussarjassa yhteensä 432 minuuttia kymmenessä pelissä. Tilastoihin merkattiin yksi maali. Loppujen lopuksi Forss sai alkukauden aikana yhteensä enemmän vastuuta Brentfordin riveissä kuin loppukauden aikana lainalla Hullissa. Forss ei silti harmittele mennyttä.

– Tapahtui, mitä tapahtui. En muuttaisi mitään. Siinä oli tosi paljon opittavaa. Joskus lainasopimuksissa käy näin. Pitää vain miettiä positiivisesti ja keskittyä ensi kauteen, koska tiedän kyllä, mitä pystyn tekemään ehjällä kaudella, Forss sanoi SuomiFutikselle Huuhkajien mediatilaisuudessa Helsingin Kalastajatorpalla.

Forssin mukaan Brentfordin suunnasta luottoa on koko ajan löytynyt, vaikka loppukausi Hullissa oli haastava. Forss palaa maaotteluiden ja kesäloman jälkeen takaisin Brentfordiin, joka valmistautuu toiseen valioliigakauteen.

Brentford säilytti sarjapaikkansa melko vaivatta toisin kuin muut sarjanousijat Norwich ja Watford. Forss ei ollut yllättynyt siitä, kuinka iskukykyinen joukkue Brentford Valioliigassa oli.

– Kun on nähnyt läheltä, kuinka hyvää työtä joukkue ja valmennus ovat tehneet tässä koko sen ajan, kun olen ollut siellä, ei se yllättänyt yhtään, että pystymme taistelemaan noinkin hyvistä sijoituksista.

[readmore from=forss-marcus]

Brentford oli lopulta sarjassa sijalla 13. Pisteitä tuli 46, joka oli peräti puolet enemmän mitä Norwich ja Watford saivat kasaan (23 ja 22 pistettä). Ensi kaudella haaste on jälleen suuri pienellä budjetilla operoivalle seuralle.

Forssin osalta tulevaisuuden kuviot ovat selkeät. Peliaikaa on tultava. Joko Brentfordissa tai sitten lainalla jossain muualla.

– Nuorelle pelaajalle tärkein asia on peliaika. Se kehittää eniten. Sitten kun menen takaisin Brentfordiin, täytyy seuran kanssa keskustella ja suunnitella, miten ensi kausi halutaan menevän. Peliaika on kuitenkin itselleni se tärkein asia tässä vaiheessa, Forss totesi.