Suomen A-maajoukkueiden kisabiisit tuntuvat tulevan niin sanotusti perhepiiristä. Kun Huuhkajat pelasi viime vuonna miesten EM-kisoissa, tuli kansalle hyvin tutuksi kannatuslaulu ”Sukupolvien Unelma”, jonka lauloi luottotoppari Paulus Arajuuren veli Niila Arajuuri.

Helmareille omistetun EM-kisabiisin on puolestaan tehnyt naisten A-maajoukkueen kapteenin Tinja-Riikka Korpelan elämänkumppani Emilia Ex. Tämän jutun lopusta löytyvä Helmarit-single julkaistiin perjantaina 8.4. Videolla on mukana lyriikat tekstimuodossa, joten vielä ehtii hyvin oppia laulujen sanat ennen naisten EM-kisojen alkua.

– Helmareissa on paljon, mistä ottaa mallia. Heillä on uskomaton yhteishenki sekä itsevarmuutta, joka ei tule siitä, että muita painettaisiin alas, vaan siitä, että tiedetään, että ollaan hyviä, Emilia Ex kommentoi Palloliiton kotisivuilla huhtikuussa.

– Lisäksi nostan hattua sille, että Helmarit ovat aktiivisesti hakeneet palkkatasa-arvoa ja sitä myös saavuttaneet. Heillä on sellaista meininkiä, mitä toivoisi näkevän enemmän muuallakin.

– Tässä biisissä kietoutuu yhteen minun rakkauteni musiikkiin, kumppaniini Tinniin ja hänen rakkaus jalkapalloon. Onhan tässä hirveästi isoja teemoja ja tunteita yhdessä biisissä.

Tinja-Riikka Korpela itse vakuutti, että kappaletta tullaan joukkueessa kuuntelemaan paljon. Pelaajat ovat olleet innoissaan heille omistetusta biisistä.

– Tämä biisi tulee ihan varmasti soimaan kopissa. Kaikki ovat olleet tosi innoissaan tästä. Pelaajat ovat sanoneet, että iho menee kananlihalle, kun kuulee sen biisin. Olemme totta kai otettuja, että meistä on tehty biisi, Korpela sanoi.

– Kappale kuvastaa meitä loistavasti. Siinä tulee kaikki tärkeimmät asiat esille – meidän joukkuehenki, toisten puolesta pelaaminen ja se, kuinka hauskaa ja hyvä fiilis meillä on.