Katso: Ykkösen kärkeen noussut Gnistan tehtaili upeita maaleja – tässäkö kuukauden osuma?

© Kuva: Juha Tamminen

Ykkösen kausi 2022 on edennyt toistaiseksi erittäin tasaisissa merkeissä. Joukkueiden pelaamat ottelumäärät vaihtelevat kuuden ja kahdeksan välillä, mutta paljonpuhuvaa on joka tapauksessa, että seitsemän ensimmäistä joukkuetta mahtuu tässä vaiheessa kautta vain kolmen pisteen sisälle. Sarjan kärkipaikka vaihtuu lähes joka kierroksella.

Sunnuntaina ykköspaikalle nousi vuorostaan Gnistan, kun oulunkyläläiset voittivat kotikentällään sarjanousija PEPO:n tylystli 5-0. Kipinä on tehtaillut nyt peräti 20 maalia seitsemässä ottelussa. Maaliero pitää sen sarjan ykkösenä ennen yhtä monta pistettä keränneitä SJK Akatemiaa ja TPS:ää.

Avausmaalia saatiin odotella aina 43. minuutille, kun Rony Huhtala vei kotijoukkueen 1-0-taukojohtoon. Vasta toisella puoliajalla numerot repesivät kunnolla.

Ensin brassikaksikko Douglas Caé ja Luquinhas lisäsivät Gnistanin johtoa maaleillaan 3-0:aan. Hienoja maaleja molemmat, mutta vieläkin parempaa oli luvassa. Douglas Caélle maali oli jo kauden kuudes, ja hän on Ykkösen maalitilastossa toisena EIF:n seitsemän maalia tehneen Adam Larssonin jälkeen.

Neljäs maali oli Rony Huhtalan illan toinen, ja se syntyi erittäin nopeasta vastahyökkäyksestä. Huhtala itse kirmasi maalintekoon kunnon spurtilla aina oman boksin rajoilta asti. Vauhtikestävyyttä tuntuu totisesti riittävän.

Illan komein maali oli kuitenkin 72. minuutilla nähty Maximo Tolosen taidonnäyte. Tolonen kiskaisi pallon yläriman alle miltei 30 metristä todella näyttävällä laukauksella. Maalissa on kaikki ainekset kuukauden maaliksi Ykkösessä.

Sunnuntain toisessa ottelussa EIF ja MP pelasivat 2-2-tasapelin.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!