Kuopion Palloseura tiedotti maanantaina tehneensä loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen Filip Valencicin kanssa. Valencic, 30, oli mukana KuPSin harjoituksissa jo maanantaina.

Valencic on tuttu nimi Veikkausliigan seuraajille muun muassa HJK:sta ja Interistä. Valencic on valittu Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi kausina 2017 ja 2019.

Slovenialaistaituri siirtyy Kuopioon valkovenäläisestä Dinamo Minskistä, jonne hän siirtyi HJK:sta vasta viime maaliskuussa. Valencic ehti edustaa Dinamo Minskiä lopulta vain seitsemässä Valko-Venäjän pääsarjan ottelussa. Valko-Venäjän sarjaa pelataan kesäaikaan ja Dinamo Minsk on sarjassa toisena.

Valencic on juhlinut kolmesti Veikkausliigan mestaruutta ja tehnyt sarjassa kaikkiaan 44 maalia ja antanut 24 maalisyöttöä. Valencic saa edustaa KuPSia vasta 13. heinäkuuta lähtien, kun kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa ja siirto voidaan virallisesti rekisteröidä.

Viime kaudella Valencic voitti HJK:ssa mestaruuden. Hän teki 27 liigaottelussa kuusi maalia ja antoi kolme maaliin johtanutta syöttöä. Lisäksi peliaikaa tuli Konferenssiliigan kaikissa lohkovaiheen otteluissa.

Valencic viihtyy parhaiten kymppialueella joko sisään leikkaavana laiturina tai hyökkäävänä keskikenttäpelaajana. Valencic on todella vaarallinen boksin tuntumasssa ja hänellä on erinomainen vasemman jalan laukaus.

KuPS johtaa Veikkausliigaa kolmen pisteen erolla yhden ottelun enemmän pelanneeseen HJK:hon. Valencic ei ainakaan heikennä kuopiolaisten mestaruusmahdollisuuksia tällä kaudella. Ensi lauantaina KuPS matkustaa HJK:n vieraaksi Töölöön, mutta Valencic ei vielä silloin ole kokoonpanossa mukana.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
💛🖤 Welcome to Kuopio Filip Valencic!

🇸🇮 Kaksi kertaa Veikkausliigan vuoden pelaajaksi valittu 30-vuotias slovenialaistaituri liittyy joukkueeseen loppukauden mittaisella sopimuksella!

📄 Lue lisää:
kups.fi/kups-vahvistuu…

#KuPS #Veikkausliiga #Banzai