FC Honka ja KuPS iskivät yhteen lauantaina Tapiolassa Veikkausliigan huippuottelussa. KuPS lähti otteluun Veikkausliigan kärkipaikalta ja Honka kolmannelta sijalta.

Honka voitti ottelun 2-0.

KuPS:n ennätysmäinen 31 peräkkäisen tappiottoman sarjaottelun putki katkesi Espoossa. KuPS oli edellisen kerran hävinnyt Veikkausliigassa toukokuussa 2021.

Ottelun avausjakso oli pelillisesti tasainen, mutta Honka kykeni luomaan paremmat maalipaikat ja siirtyi ansaitusti tauolle 2-0 -johdossa.

Honka iski kaksi maalia ensimmäisen vartin aikana. Hienoa kautta pelaava Agon Sadiku vei Hongan johtoon 11. minuutilla. Hyökkääjä sai pallon boksin laidalla ja siirsi sen komeasti ohi KuPS-vahti Johannes Kreidlin.

Verkko heilui jälleen muutamaa minuuttia myöhemmin. Hongan kulmapotku onnistui, ja Rui Modesto iski takatolpalta isännät kahden maalin johtoon sateisessa Tapiolassa.

#HONKUPS

Myös KuPS kykeni luomaan näennäisiä maalintekopaikkoja, mutta lopulta ratkaisut ja viimeiset syötöt jäivät heikoiksi.

KuPS aloitti toisen jakson vahvasti ja oli Hongan niskan päällä. KuPS kykeni pitämään pelin jatkuvasti Hongan kenttäpuoliskolla ja loi vaarallisia maalintekopaikkoja. Itse maalinteko oli kuitenkin yhtä tervanjuontia.

KuPS joutui miesalivoimalle noin 20 minuuttia ennen loppua, kun Daniel Carrillo sai suoran punaisen kortin kaadettuaan Modeston boksin edustalla.

HJK pelaa kierroksen oman ottelunsa lauantaina AC Oulua vastaan. Ottelu alkaa klo 17.00, ja HJK:lla on mahdollisuus siirtyä Veikkausliigan kärkipaikalle.