Lähde: Debyytti huippusarjassa jäi tekemättä – Huuhkajien EM-kisapelaajan lainapesti puretaan

© Kuva: Juha Tamminen

Sen paremmin brasilialainen Botafogo kuin englantilainen Queen’s Park Rangerskään eivät ole asiaa vielä vahvistaneet, mutta jos brasilialaismedia Globo Esporten tiedot pitävät paikkansa, on Huuhkajien viime vuoden EM-joukkueessa mukana olleen Niko Hämäläisen lainasopimus Botafogossa purettu.

Globo Esporten mukaan lainapesti puretaan etuajassa QPR:n pyynnöstä. Hän palaa Englantiin pian. Lainapestin oli alun perin sovittu kestävän heinäkuun loppuun asti, ja siinä oli optio jatkosta vuoden 2022 loppuun. Nyt Englannin toisella sarjatasolla pelaava QPR halusi kuitenkin Hämäläisen jo aiemmin takaisin.

Hämäläinen ei ehtinyt tehdä debyyttiään Brasilian kovatasoisessa pääsarjassa Serie A:ssa, vaikka istuikin kolmessa peräkkäisessä sarjaottelussa legendaarisen Botafogon vaihtopenkillä. Yhdessä cupin ottelussa vasen laitapuolustaja pääsi 17 minuutiksi kentällekin. Tiistain vastaisena yönä pelatussa Botafogon viimeisimmässä ottelussa Hämäläinen ei kokoonpanossa ollut.

Botafogon yhdysvaltalaisen omistajan John Textorin kerrotaan pettyneen QPR:n päätökseen. Vaikka suomalaiselle oli herunut peliaikaa toistaiseksi niukasti, suunnitteli Botafogo antavansa lähitulevaisuudessa Hämäläiselle Globon mukaan enemmän tilaisuuksia.

Hämäläinen on ollut QPR:n pelaajalistoilla useita vuosia, mutta on pelannut seurassa toistaiseksi vain 29 virallista ottelua. Välillä 25-vuotias Hämäläinen on hakenut vauhtia lainapesteiltä LA Galaxysta, Los Angeles FC:stä ja skotlantilaisesta Kilmarnockista.

QPR:n harjoituskausi alkaa jo melko pian. Hämäläisen sopimus seuran kanssa ulottuu kesään 2024. Hämäläinen ei ollut lontoolaisseuran vanhan valmentajan Mark Warburtonin suosiossa, mutta Football League World -sivusto arvelee, että uuden valmentajan Michael Bealen alaisuudessa hän voi saada tilaisuutensa näyttää.

Bealen kerrotaan arvostavan Hämäläisen kaltaisia hyökkääviä laitapuolustajia. QPR:n joukkueesta ovat poistuneet Lee Wallace ja Sam McCallum, joten seuralla on juuri nyt vajausta vasemmista laitapuolustajista. Niinpä Hämäläinen voi hyvinkin saada tilaisuuden taistella pelipaikasta QPR:n pelaavassa kokoonpanossa.

Päivitys juttuun 15.6. kello 11.19. Hämäläinen vahvisti lainan purun Instagramin stooreissaan.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!