Huuhkajat tänään Olympiastadionilla haastavan Montenegron joukkueessa ei ole kuin muutamia pelaajia Euroopan TOP 5 -liigoista. Suomen kannalta kiinnostavaa on, että kaksi kenties suurinta tähteä ei ole tiistaina käytettävissä.

Jo aiemmin tiedettiin, ettei Atlético Madridin toppari Stefan Savic Suomea vastaan pelaa. Nyt montenegrolaislehti Vijesti on kertonut, että myös joukkueen kapteeni, Hertha Berlinin hyökkääjä Stevan Jovetic on sivussa.

Tiedossa on sekin, että päävalmentaja Miodrag Radulovic tekee joukkueen avauskokoonpanoon muutenkin suuria muutoksia lauantaiseen Romania-peliin verrattuna. Montenegro sai pelistä hienon voiton, mutta kiivaan pelitahdin vuoksi rotaatiota tarvitaan. Sen takia Montenegro kutsuikin matkaan peräti 32 pelaajan kokoonpanon.

Myös Montenegron muodostelmaan saattaa tulla muutos. Kun joukkue pelasi Romaniaa vastaan vielä neljän puolustajan linjalla, odotetaan muodon olevan nyt 3-5-2 tai 5-3-2.

Vijesti ennakoi, että maalissa aloittais ranskalaisen Angersin Danijel Petković. Topparikolmikkona olisi Igor Vujačić (Partizan Belgrad), Nikola Šipčić (Tenerife) ja Žarko Tomašević (Tobol). Wingbackin rooleihin istutetaan Marko Vukčevićia (UTA Arad) ja Risto Radunovićia (Steaua Bukarest).

Keskikenttä koostuu lehden ennakkokaavailuissa Aleksandar Ščekićistä (Zaglebie Lubin), Vukan Savićevićista (Samsunspor) ja Ilija Vukotićista (Boavista). Hyökkäyksessä aloittaisivat Uroš Đuranović (Kolubara) ja Fatos Bećiraj (Decic).

Jos Vijestin spekulaatiot pitäisivät kutinsa, merkitsisi se peräti yhdeksää uutta avaajaa Romania-peliin verrattuna. Se olisi todella paljon. Joka tapauksessa Montenegron päävalmentajakin ilmoitti jo etukäteen, että yli 50 prosenttia edellispelin avauskokoonpanosta vaihtuu.

Ottelu Suomi-Montenegro alkaa kello 19, ja sitä voi seurata Yle Areenasta ja Yle TV2:sta.