Pikkuhuuhkajilta jälleen suorastaan upea suoritus EM-karsinnoissa! – Jatkokarsintapaikka omissa käsissä

© Kuva: SPL / Jimi Soinila

Pikkuhuuhkajat kohtasi perjantai-iltana Itävallan vieraskentällä EM-karsinnoissa. Suomi voitti ottelun 3-2.

Pikkuhuuhkajille ottelun alku oli synkkä. Itävalta sai nimittäin rangaistuspotkun jo viidennellä minuutilla, kun pallo osui vieraiden puolustuksen käteen boksin sisällä. Werder Bremeniä edustava Romano Schmid laukoi Itävallan pilkulta johtoon.

Pikkuhuuhkajat tekivät uskomattoman nousun toisella jaksolla. Daniel Håkans toi Suomen tasoihin noin 25 minuuttia ennen päätösvihellystä. Håkans ohitti Itävallan puolustuksen ja laukoi pallon varmasti takakulmaan. Maali oli Håkandille ensimmäinen Pikkuhuuhkajissa.

Vain hetkeä myöhemmin Itävalta siirtyi toistamiseen johtoon, kun RB Salzburgin Junior Adamu puski pallon ohi Viljami Sinisalon.

Itävallan johto ei kauaa kestänyt. Kai Meriluoto syötti pallon päätyrajan vierestä Naatan Skytälle. Skyttä puski pallon maaliin ja toi Pikkuhuuhkajat tasoihin.

Viitisen minuuttia myöhemmin Pikkuhuuhkajat sai rangaistuspotkun, kun pallo osui isäntien käteen boksin sisällä. Julius Tauriainen ampui pilkun varmasti maaliin, ja nosti samalla Suomen voittoon.

Pikkuhuuhkajat on EM-karsintalohkon kolmannella sijalla, mutta jatkokarsintapaikka on edelleen omissa käsissä. Karsinnat päättyvät ensi viikolla. Suomi isännöi tiistaina Azerbaidžania Helsingissä ja perjantaina Norjaa Turussa. Norja on lohkossa toisena kaksi pistettä Pikkuhuuhkajia edellä. Lohkokakkonen etenee jatkokarsintaan.