Enemmistö neutraaleista katsojista toivoi luultavasti, että sodan runtelema Ukraina saisi lohtua paikasta marras-joulukuussa pelattaviin jalkapallon MM-kisoihin. Toivo ei kuitenkaan kentällä ratkaise, vaan maalit. Niinpä kotijoukkue Wales oli Cardiffissa parempi maalein 1-0 ja eteni Ukrainan sijasta Qatarin MM-turnaukseen.

Ukraina hallitsi pelitapahtumia alusta lähtien, piti enemmän palloa ja loi enemmän maalipaikkoja. Kerran Oleksandr Zinchenko pamautti ovelasti pallon vapaapotkusta maaliinkin, mutta osumaa ei hylätty, koska tuomari ei ollut antanut vaparille lupaa.

Ottelun ainoa maali syntyi 34. peliminuutilla, Ukrainan kannalta hyvin epäonnisesti. Walesin kapteeni Gareth Bale lähetti vapaapotkusta boksiin keskityksen, ja vieraiden kapteeni Andriy Jarmolenko puski pallon omaan verkkoon. Jarmolenko yritti purkaa pallon päätyrajasta yli, mutta suuntaus oli pielessä ja maalivahti Georgi Bushchan voimaton.

Ukraina loi lukuisia paikkoja kummallakin puoliajalla, mutta joko viimeistely oli epätarkkaa tai erinomaisen ottelun pelannut Walesin maalivahti Wayne Hennessey vesitti pyrkimykset. Kehno viimeistely koitui Ukrainan kohtaloksi.

Vaikka Ukraina maalipaikkoja enemmän loikin, sai myös kotijoukkue Wales vartti ennen loppua kaksi hyvää tilaisuutta panna pelin pakettiin. Ensin Brennan Johnson täräytti pallon tolppaan, ja sitten Bushchan torjui hyvin Gareth Balen kudin.

Ukrainan painostus jatkui ja jatkui. 84. minuutilla Artem Dovbyk pääsi vapaasti puskemaan, mutta jälleen kerran Hennessey torjui loistavasti. Wales saa kiittää voitostaan 35-vuotiasta maalivahtikonkariaan.

Ukraina voitti ottelun laukaukset kohti maalia 9-2, mutta maalit ratkaisevat, ja Euroopan viimeistä MM-kisapaikkaa juhlii Wales. Wales tekee MM-kisoihin paluun osallistujamaista pisimmän tauon jälkeen, sillä sen ainoat edelliset MM-kisat pelattiin jo vuonna 1958. Wales pelaa kisoissa samassa alkulohkossa Englannin, USA:n ja Iranin kanssa. MM-kisojen ainoa ensikertalainen on isäntämaa Qatar.