Ukrainan jalkapallokausi 2021-2022 jäi maassa riehuvan sodan vuoksi pahasti kesken. Kevätkautta ei koskaan pystytty aloittamaan pitkän talvitauon jälkeen, kun Venäjä aloitti 24. helmikuuta Ukrainassa brutaalin hyökkäyksen. Paikat kaudeksi 2022-2023 europeleihin jaettiin syyskauden jälkeisen sarjataulukon mukaan.

Nyt Ukrainassa kuitenkin suunnitellaan, että kansallinen Valioliiga voisi käynnistyä jälleen ensi kaudella, tarkemmin sanottuna elokuussa. Uutistoimisto AP kertoo, että Ukrainan jalkapalloliiton puheenjohtaja Andriy Pavelko on tehnyt päätöksen yhdessä maan presidentin Wolodymyr Zelenskiyn kanssa.

– Puhuin presidentti Zelenskyin kanssa siitä, kuinka tärkeää jalkapallo on siinä, että ihmisillä on muuta ajateltavaa, Pavelko perusteli.

[readmore from=Ukrainan-liiga]

– Kaikki lapsista vanhuksiin keskittyvät joka päivä sotaan. Joka päivä he kuulevat tietoa kuolintapauksista ja sodan vaikutuksista. Jalkapallolla on suuri voima siinä, että ukrainalaiset voisivat taas uskoa tulevaisuuteen.

Pavelko on käynyt keskusteluja myös FIFA:n ja UEFA:n johtohenkilöiden kanssa siitä, miten Ukrainan maajoukkueiden kotiotteluita voitaisiin järjestää turvallisesti. Sama keskustelu lienee käynnissä myös ukrainalaisten europelejä pelaavien seurojen osalta. Ukrainassa pelaaminen lienee juuri nyt hyvin haastavaa, ellei mahdotonta, joten mahdollisesti ne seurat pelaisivat kotipelejään Puolassa tai jossain naapurimaassa.

Lähde: Transfermarkt