Manchester United on solminut sopimuksen vasemman laitapuolustajan Tyrell Malacian, 22, kanssa. Alankomaalainen Malacia saapuu valioliigaseuraan kotimaassaan pelaavasta Feyenoordista. Hänen kontrahtinsa kattaa neljä kautta ja sisältää option yhdestä lisävuodesta.

Malacia on ensimmäinen Unitedin tekemä hankinta manageri Erik ten Hagin aikakaudella. Ten Hag nimitettiin virkaansa toukokuussa. Malacian siirtoa Ranskan pääsarjaan ja Lyoniin oli pidetty pelkkänä muodollisuutena, kunnes United puuttui neuvotteluihin ja sekoitti kuviot.

Lyon oli sopinut Feyenoordin kanssa yhteensä 15 miljoonan euron siirtokorvauksesta. Siirto oli tarkoitus viimeistellä viime tiistaina, mutta United huusi viime hetkillä noin kaksi miljoonaa korkeamman tarjouksen.

[readmore from=Valioliiga]

– Tämä on uusi luku minulle, uusi liiga, jossa [minua odottavat] uudet joukkuekaverit ja mahtava manageri (Ten Hag) johdattaa meitä.

Eredivisiessä Malacia pelasi useasti Ten Hagin Ajaxia vastaan. Ten Hag valmensi maineikasta seuraa viisi vuotta 2017–22, eli täsmälleen saman ajan kuin Malacia ehti edustaa entistä joukkuettaan.

Malacia pelasi viime kaudella 50 ottelua kaikki kilpailut huomioiden. Konferenssiliigassa hän ylsi Feyenoordin mukana loppuotteluun, jossa AS Roma oli parempi lukemin 1–0. Hän teki ensiesiintymisensä Hollannin paidassa viime syyskuussa. Seuraavaksi United yrittää tiettävästi hankkia Ajaxista Lisandro Martinezin ja Barcelonasta Frenkie de Jongin. Vailla seuraa oleva Christian Eriksen tullee Unitediin kolmivuotisella pahvilla.