Helsingin IFK:n päävalmentajapalkkaukseen liittyvä selkkaus on johtamassa oikeustaistoon, kertoo MTV Urheilu.

HIFK lähti kuluvaan kauteen portugalilaisen Bernardo Tavaresin alaisuudessa, mutta hän irtisanoutui jo yhden Veikkausliiga-ottelun jälkeen ja siirtyi valmentamaan Indonesiaan.

Tavaresin korvaajaksi valikoitui Huuhkajien entinen päävalmentaja Mixu Paatelainen. FC Interistä tuttu italialaisvalmentaja Fabrizio Piccareta on kuitenkin paljastanut MTV:lle, että hän oli jo tehnyt sopimuksen HIFK:n kanssa ennen Paatelaisen pestaamista.

MTV:n tietojen mukaan Piccareta vaatii HIFK:lta korvauksia. Italialaisluotsi ei suostunut kommentoimaan mahdollisia oikeustoimia tai korvausvaatimuksia, mutta MTV on saanut nähtäväksi Piccaretan allekirjoittaman kaksivuotisen päävalmentajasopimuksen.

Piccaretan mukaan kaikesta oli jo sovittu, ja hän odotti lentolippuaan Helsinkiin. Hän oli vastaanottanut sopimuksen ja lähettänyt sen allekirjoitettuna takaisin HIFK:lle, mutta päivien hiljaisuuden jälkeen helsinkiläisseura ilmoittikin palkanneensa Paatelaisen. Piccareta kertoo saaneensa HIFK:lta vain pahoitteluviestin.

– En rehellisesti tiedä, mistä tämä ratkaisu johtui, enkä totta puhuen haluakaan tietää. Olen erittäin pettynyt siihen, että minua kohdeltiin kuin amatööriä. En ole koko 20-vuotisen jalkapallourani aikana saanut tällaista kohtelua, kommentoi Piccareta MTV:lle.

HIFK on kirjoitushetkellä Veikkausliigassa viimeisenä, kuusi pistettä perässä FC Lahtea, joka on pelannut ottelun enemmän.