Sepp Blatter ja Michel Platini ovat vapautuneet korruptiosyytteistä Sveitsissä. Blatter johti jalkapallon kattojärjestöä FIFAa vuodet 1998–2015, kun taas Platini johti Euroopan jalkapalloliittoa UEFAa 2007–15. Liittovaltion tuomioistuin tuomitsi heidät syyttömiksi perjantaina.

Oikeudenkäynnissä keskityttiin FIFAn suorittamaan kahden miljoonan Yhdysvaltain dollarin maksuun Platinille. Blatter hyväksyi suorituksen vuonna 2011, vaikka Platini oli täyttänyt maksua vastaavan ”teknisen neuvonannon” työtehtävän jopa kymmenen vuotta aiemmin. Päätös saatiin yksitoista päivää kestäneen oikeuskäsittelyn päätteeksi. Syyttäjä Thomas Hildbrand oli vaatinut Blatterille ja Platinille vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdollista vankeutta. Hänen mukaansa maksulle ei ollut perusteita.

Oikeustalon portailla odottaneille journalisteille Blatter, 86, kuvaili itseään ”onnelliseksi mieheksi”. Blatter ja Platini kävivät keskustelemassa toisilleen kuultuaan oikeuden päätöksen. Heidän nähtiin myös hymyilleen kuivasti. Platinin mielestä ”totuus on tullut viimein esiin”. Blatterin osalta ongelmat eivät kuitenkaan ole ohitse, sillä Hildbrand syyttää häntä vallan väärinkäytöksestä jutussa, jossa tutkitaan FIFAn kautta vuonna 2010 tehtyä miljoonan Yhdysvaltain dollarin maksua trinidadtobagolaiselle Jack Warnerille. Tämä johti Pohjois-Amerikan, Keski-Amerikan ja Karibian alueen jalkapalloliittoa vuodet 1990–2011.

Blatter ei saa osallistua mihinkään FIFAn toimiin vielä kuuteen vuoteen. Platinille asetettu panna raukesi lokakuussa 2011. Heidät on todettu korruptioon syyllisiksi monissa siviilituomioistuimissa, minkä lisäksi jalkapalloyleisö on moraalisesti tuominnut heidät lukuisista häväistysjutuista.