Jorge Sampaoli ei valmenna Marseillea ensi kaudella. Marseille tiedotti siitä perjantaina.

Argentiinalaisvalmentaja ilmoitti perjantaiaamuna Marseillen seurajohdolle eroavansa pestistään. Sampaolin sopimus Marseillen kanssa olisi kattanut vielä ensi kauden.

Sampaoli johdatti Marseillen päättyneellä kaudella lopulta toiseksi Ranskan pääsarjassa. Marseille pelaa siten ensi kaudella Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Sampaoli vaati Marseillen seurajohtoa hankkimaan seuraan pelaajia, joilla on kokemusta Mestarien liigasta. Luotsi sai kuitenkin pettyä, sillä Marseillen siirtoikkuna on ollut toistaiseksi hyvin hiljainen, eikä seuran odoteta käyttävän juurikkaan rahaa markkinoilla. Se johti lopulta Sampaolin eroilmoitukseen.

Marseillen seurajohto on saanut aiemminkin kritiikkiä, eikä kyseessä ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun joukkueen päävalmentaja on halukas eroamaan seurajohdon vuoksi. Kaksi vuotta sitten Marseillen silloinen päävalmentaja André Villas-Boas halusi erota, sillä seurajohto antoi potkut urheilutoimenjohtaja Andoni Zubizarretalle. Lopulta Villas-Boas suostui jäämään Marseilleen, mutta sai potkut puolta vuotta myöhemmin.

Olympique de Marseille

@OM_Officiel
L’Olympique de Marseille et Jorge Sampaoli annoncent leur décision commune de mettre fin à leur collaboration.

👉 sur.om.fr/3nw6LuH