Tim Sparv aloittaa valmennusuransa perinteikkään tšekkiläisseuran Sparta Prahan organisaatiossa. Sparv päätti pelaajauransa HJK:ssa vuonna 2021. Sitä ennen hän pelasi 84 ottelua keskikenttäpelaajana Suomen miesten maajoukkueessa sekä yhteensä 394 peliä monissa eri seuroissa Ruotsissa, Alankomaissa, Saksassa, Tanskassa ja Kreikassa. Sparv kapteenoi A-maajoukkuetta vuodesta 2018 viime kesän EM-kisoihin saakka.

– Uusi luku alkaa! Olen innoissani päästessäni aloittamaan valmennusmatkani Sparta Prahassa ja sen fantastisessa akatemiassa, Sparv twiittasi lauantaina.

Sparv valmentaa vastaisuudessa Spartan alle 16-vuotiaiden joukkuetta.

– Olen kiitollinen tästä tilaisuudesta ja odotan innolla, että pääsen oppimaan kollegoiltani. Teen kaikkeni tukeakseni pelaajien kehittymistä jalkapalloilijoina ja ihmisinä.

Sparv on parisuhteessa tšekkiläismalli Jitka Nováčkován kanssa. Heillä on yhteinen tytär.

– Sanoin [Jitkalle], että kesään asti olen perheen kanssa, mutta sen jälkeen tulee vielä [pelaamista] pahempaa, jos alan valmentaa, Sparv oli lupaillut jo joulukuussa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Sparv tuli uransa loppuvaiheilla tunnetuksi aktiivisesta toiminnastaan ihmisoikeuksien puolesta. Sparta Praha on ollut toistuvissa ongelmissa faniensa tekemien rasististen hyökkäysten takia.

Muokattu 16.7. klo 16.28: Lisätty maininta valmennettavien iästä.