Virallista! Anna Signeul jättää Helmarit – tässä väliaikainen päävalmentaja

© Kuva: Getty Images

Palloliitto vahvisti tiistaiaamuna, että se on purkanut Helmarien päävalmentajana työskennelleen Anna Signeulin sopimuksen. Väliaikaisesti päävalmentajan tehtäviä hoitaa Marko Saloranta. Asiasta uutisoi jo aiemmin MTV Urheilu.

Signeulin sopimus oli voimassa vuoden loppuun saakka, mutta sopimus päätettiin Palloliiton mukaan purkaa jo nyt yhteisymmärryksessä. Signeul sai runsaasti kritiikkiä EM-kisojen aikana Helmarien pelaamisesta ja esimerkiksi vähäisten vaihtojen määrästä.

Lisäksi Signeulin johtamistaidot kyseenalaistettiin kisojen aikana, kun esiin nousi Maiju Ruotsalaisen kohtelu maajoukkueen valmennusryhmässä. Ruotsalainen jäi maajoukkueen valmennusryhmästä pois tultuaan äidiksi, eikä äitiyteen suhtauduttu esihenkilötasolla Ruotsalaisen mukaan kovinkaan hyvin.

Helmarit hävisi kaikki ottelunsa EM-kisojen alkulohkossa. MM-karsinnat huipentuvat ensi syksyllä, jolloin vetovastuussa on Marko Saloranta, joka valmensi tähän asti alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkuetta. Suomi kohtaa vielä Irlannin sekä Ruotsin, jonka jälkeen tuloksista riippuen edessä on mahdollinen MM-jatkokarsinta.

Signeul teki tuloksellisesti hyvää työtä Helmarien päävalmentajana johdattaen joukkueen EM-kisoihin.

– Signeul johdatti Suomen tavoitteen mukaisesti EM-lopputurnaukseen, toi huippujalkapallon edellyttämän vaatimustason maajoukkueeseen ja edisti voimakkaasti suomalaisten pelaajien etenemistä eurooppalaisiin huippuseuroihin ja sarjoihin. Hän antoi kansainväliset verkostonsa suomalaisen jalkapallon hyödynnettäväksi. Kiitämme Annaa lämpimästi hänen tekemästään arvokkaasta työstä, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kiitteli Palloliiton nettisivuilla.

Palloliitto on käynnistänyt välittömästi myös uuden päävalmentajan haun, jonka tuloksista tiedotetaan syksyn aikana.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.