Luis Suárez on vapaa agentti.

Hän jätti Atléticon toukokuussa, kun madridilaisseura ei lopulta tarjonnut hyökkääjälle jatkosopimusta.

35-vuotias Suárez edusti Atléticoa kahden vuoden ajan ja johdatti ensimmäisellä kaudellaan Atléticon La Ligan mestariksi 21 maalillaan.

Suárez oli lähellä siirtyä vapaana agenttina River Plateen, mutta toisin kävi. Suárezia valmentaneen Diego Simeonen kasvattajaseura Vélez Sarsfield pudotti River Platen Copa Libertadoresista. Suárez oli asettanut River-siirronsa ehdoksi sen, että seura jatkaa Copa Libertadoresissa.

– Olin innoissani mahdollisuudesta siirtyä River Plateen taistelemaan Copa Libertadoresin voitosta. Unelmani oli voittaa pokaali Etelä-Amerikassa. River tippui Copa Libertadoresista ja siten en siirry sinne, Suárez totesi La Ovaciónille.

– Puolitoista kuukautta sitten sanoin, etten aio lähteä Euroopasta, mutta River onnistui vakuuttamaan minut niin paljon, että harkitsin siirtoa sinne tosissani. Se oli mahdollista. Innostut, kun joku seura haluaa sinut niin paljon. Pelaaja tarvitsee rakkautta seuralta. River antoi sitä minulle, ja ehkä Nacionalkin (Suárezin kasvattajaseura) olisi voinut yrittää samaa.

Suárez ei ymmärrä, miksei Nacional ole ottanut häneen yhteyttä.

– Jos innostuin mahdollisuudesta siirtyä Riveriin, niin tapahtuisi myös Nacionalin kohdalla. Se oli kotini. Olen yllättynyt siitä, ettei Nacionalin seurajohto ole edes soittanut minulle kysyäkseen tilannettani.