Portugalin liigassa nähtiin sunnuntaina erikoinen välikohtaus, kun Vitória Guimarãesin kannattajat raivostuivat Portimonensen hyökkääjän Yago Cariellon tuuletuksesta.

Cariello, 23, iski ottelun viimeisen osuman, Portimonensen 2-1-voittomaalin, 88. minuutilla ja suuntasi Vitórian vieraskannattajien eteen. Hän poimi kulmalipun käteensä ja esitti ampuvansa sillä Vitórian faneja, mistä vierasjoukkueen pelaajat ja kannattajat suuttuivat.

Vitórian maalivahti ja kapteeni Bruno Varela sai rauhoitettua joukkuekaverinsa, ja Cariello nosti kätensä pystyyn sen oloisena, että hän pyysi tekoaan anteeksi.

Erotuomari antoi Cariellolle keltaisen kortin tuuletuksesta. Ottelun jälkeen brasilialaishyökkääjä selitti, että hän ei kohdistanut tuuletustaan kaikkiin vieraskannattajiin. Cariellon mukaan osa Vitórian faneista käyttäytyi rasistisesti kotijoukkuetta kohtaan.

– Tänään me kaikki menimme liian pitkälle, mutta en hyökännyt Vitórian kannattajia kohtaan, joita kunnioitan, vaan reagoin vain rasisteihin, jotka sylkivät joukkuekavereitani päin ja loukkasivat heitä! sanoi Cariello Goalin mukaan.

Cabine Desportiva

@CabineSport
Yago Cariello acusa adeptos do Vitória de racismo

"Hoje, todos nós nos excedemos, mas eu não metralhei a torcida do Vitória, que respeito, apenas tive uma reação aos racistas que cuspiram e xingaram de forma preconceituosa meus colegas de equipa."