Englannin pääsarjassa pelaava Brightonin naisten joukkue kertoo, että sen kausikorttien myynti on kasvanut 249 prosenttia vuoden takaisesta.

Brighton kiittää huimasta noususta Englannin maajoukkuetta, joka voitti tämän kesän naisten EM-kisoissa kultaa.

[readmore from=naisten-EM2022]

– Ensi kaudella Albionin Superliiga-otteluissa nähdään enemmän kausikorttilaisia kuin koskaan Englannin naisten voitettua Saksan sunnuntaina EM-loppuottelussa, hehkuttaa seura tiedotteessaan.

Chloe Kellyn jatkoaikamaalin ansiosta Englanti voitti historiansa ensimmäisen aikuisten EM-turnauksen. Jalkapallokuumeen vallitessa maassa Albionin kannattajat ovat tukeneet naisten joukkuetta, sillä kausikortteja on myyty ennätysmäärä – 249 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavassa vaiheessa.

– Sunnuntain voitto Saksaa vastaan tuli täydelliseen aikaan naisten jalkapallolle tässä maassa, sillä se kasvaa räjähdysmäisesti joka kausi, iloitsee Brightonin päävalmentaja Hope Powell.

– Maajoukkueen toiminta oli inspiroivaa kaikille sukupuolille ja ikäryhmille, mutta erityisen jännittävää on tietää, että niin monet nuoret tytöt katsoivat ottelua, eikä heillä ole koskaan ollut enempää motivaatiota lähteä pelaamaan.