Mika Lönnström on viime vuosina ollu tuttu nimi HIFK:ta koskevia jalkapallouutisia seuranneille. Jatkossa kommentteja antaa kuitenkin joku muu; 48-vuotias on jättänyt pestinsä seuran urheilutoimenjohtajana, ja suuntaa uusien haasteiden pariin. Lönnström avautui asioista suorasukaisesti Hufvudstadsbladetille.

Voit lukea koko ruotsinkielisen jutun täältä.

– Tuntuu hyvin raskaalta pakata tavarat, sillä tämä on aina ollut minun seurani. En kuitenkaan voi enää olla mukana nykyisen kaltaisessa toiminnassa.

Lönnströmin mukaan koko seuran kulttuurissa moni asia on huonolla tolalla.

– Mitä tulee pelaaja- ja valmentajarekrytointiin, tapahtui se ennen niin että minä esittelin mahdolliset hankinnat hallitukselle, ja keskustelin sitten pelaajista päävalmentajan kanssa ennen päätösten tekoa. Tänä vuonna asiat on tehty täysin toisin. Viimeisen valmentajavalinnan yhteydessä haastateltiin pariakymmentä ehdokasta, ja kaikkiaan nimiä oli listalla 47.

Uudet omistajat ovat ottaneet askeleen väärään suuntaan, valmennustöihin palaava Lönnström jatkaa.

– Sanoin omistajille alusta alkaen, että seurayhteisö on täällä vahva, ja kannattajat ovat yhtä kuin koko seura. Kaiken muun voi korjata, mutta kun kannattajat petetään, on peli menetetty. Monet kannattajat joiden kanssa olen puhunut, ovat kertoneet suoraan sanoen menettäneensä toivon.

Tämänhetkinen urheilullinen menestys – tai oikeammin sen puute, on seurausta toiminnasta.

– HIFK ei ole sarjataulukon viimeisenä sattumalta. On karua sanoa tämä ääneen, mutta sitä saa mitä tilaa. Toivon todella, että asiat alkaisivat taas rullata. Mutta vaikka sarjapaikka säilyisi, on sama arvopohja edelleen jäljellä.

Lönnströmin haasteet jatkuvat jalkapallon parissa; tiistaina vahvistui että hän ottaa vastaan saudiarabialaisen, maan kakkostasolla pelaavan Al-Bukiryah FC:n valmentajapestin.