HJK tiedotti perjantaina uudesta hankinnasta. HJK maksoi siirtokorvauksen TPS:lle lupaavasta hyökkäävästä keskikenttäpelaajasta, Jasper Jalosesta. Siirto ei herättänyt riemunkiljahduksia TPS:n kannattajissa.

Jalonen, 17, jäi syystä tai toisesta vähäiselle vastuulle tällä kaudella TPS:n edustusjoukkueessa. TPS-kasvatin sopimus oli päättymässä tähän kauteen, joten seura päätti tarttua HJK:n tarjoukseen.

– HJK oli kiinnostunut Jalosesta jo keväällä, mutta teki virallisen tarjouksen vasta nyt. Me päätimme eilen neuvottelujen jälkeen hyväksyä tarjouksen. Jasper Jalosen sopimus olisi päättynyt kahden ja puolen kuukauden kuluttua, jonka jälkeen pelaaja olisi ollut vapaa siirtymään ilman korvausta. Kun oli selvää, ettei hän halua jatkaa peliuraansa TPS:ssä, oli tämä mielestämme vaihtoehdoista järkevin, TPS:n toimitusjohtaja Janne Kytölä kertoi seuran nettisivuilla.

Jalonen liittyy alustavasti Kakkosessa pelaavan HJK Klubi 04:n riveihin, mutta liittyy luultavasti jo pian edustusjoukkueen harjoitusvahvuuteen.

– Tosi upeat fiilikset! Kehittymään tänne on tultu, ja siihen HJK tarjoaa loistavat edellytykset. Tavoitteena on tietysti pelata mahdollisimman paljon, tehdä vaikutus kentällä ja päästä sitä kautta edustusjoukkueen messiin, ja siitä sitten pidemmälle, Jalonen kertoi HJK:n nettisivuilla.

Jalosen siirrosta ensimmäisen uutisoi MTV Urheilu. Jalosen siirto HJK:hon on herättänyt TPS:n kannattajissa harmitusta. Samanlainen siirtosaaga nähtiin aiemminkin, kun lupaava Niklas Pyyhtiä siirtyi Tepsistä Honkaan, josta tie vei suurella siirtosummalla myöhemmin italialaisen Bolgonan organisaatioon.

Kannattajien on ollut vaikea hyväksyä TPS:n toimintaa.

– Helvetin pettynyt tämän seuran toimintaan. Joka kerta päästetään lupaava junnu jonnekin muualle. Laittaa surulliseksi, Niklas Lehto kirjoitti.

– Uskottavuus tässä menee, Niklas Saarinen totesi.

– Tapaukset Jasper Jalonen ja Niklas Pyyhtiä ovat antaneet valitettavasti vaikutelman, ettei TPS-pelaajasopimuksella ole minkäänlaista painoarvoa, Dani Saarinen kirjoitti.

– Miksi ei saanut edes kunnon mahdollisuutta? Kyllä harmittaa tämä siirto rajusti. Nämä lahjakkaat omat pelaajat vain pitäisi saada pidettyä pidemmän aikaa seurassa muun muassa vastuuta nostamalla. TPS voi peiliin katsoa, Santeri Kontio kirjoitti.

Dani Saarinen

@DaniSaarinen
Tapaukset Jasper Jalonen ja Niklas Pyyhtiä on antanut valitettavasti vaikutelman, ettei TPS-pelaajasopimuksella ole minkäänlaista painoarvoa. #FCTPS #Ykkönen

Niklas Lehto

@nikkelehto
Helvetin pettynyt tän seuran toimintaan. Joka kerta päästetään lupaava junnu jonnekkin muualle. Laittaa surulliseksi #FCTPS

Jarno Kulmala

@Jjkulmala
Hävetkää, hyi vittu. #jalonen #FCTPS @TPSjalkapallo

Juha Oksanen

@JuhaOksanen
Onhan tämä todella surullista. Jopa vähän häpeällistä. #FCTPS

Santeri Kontio

@SanteriKontio
"Kun oli selvää, ettei hän halua jatkaa peliuraansa TPS:ssä..."
Miksi ei saanut edes kunnon mahdollisuutta? Kyllä harmittaa tämä siirto rajusti. Nämä lahjakkaat omat pelaajat vain pitäisi saada pidettyä pidemmän aikaa seurassa mm. vastuuta nostamalla. #FCTPS voi peiliin katsoa.

TPS Jalkapallo

@TPSjalkapallo
Jasper Jalonen siirtyy HJK:n organisaatioon. TPS on eilen hyväksynyt HJK:n tekemän tarjouksen. TPS saa Jalosesta siirtokorvauksen HJK:lta.

Vaikka tiet erkanevat, TPS toivottaa onnea oman kasvattinsa uralle!

📝 Lue tiedote: fc.tps.fi/fi/uutiset/jas…

📸 @Tiina_P
#FCTPS #Ykkönen

niklas saarinen

@SaarinenNiklas
Uskottavuus tässä menee...😒
#fctps #freejappe