Juha Malinen poistuu Pikkuhuuhkajien päävalmentajan paikalta.

Palloliitto tiedotti asiasta tiistai-iltana. Malisen sopimus Pikkuhuuhkajien päävalmentajana päättyy tämän vuoden lopussa, eivätkä osapuolet allekirjoittaneet jatkosopimusta.

Kokenut oululaisvalmentaja ehti työskennellä tehtävässä viiden vuoden ajan. Pesti päättyi kesän EM-karsintoihin. Pikkuhuuhkajat taisteli jatkopaikasta vielä karsintojen viimeisellä kierroksella, mutta kisapaikka jäi lopulta haaveeksi. Pikkuhuuhkajat kaatoi tämän vuoden puolella vieraskentällä Kroatian ja Itävallan kaltaisia huippumaita.

– Päällimmäisenä koen kiitollisuutta siitä, että sain työskennellä tällaisessa työssä viisi vuotta. Minulla on ollut mahtavia työkavereita, ja on ollut hienoa seurata suomalaisen jalkapallon kehitystä läheltä, Malinen totesi Palloliiton haastattelussa.

– Koen, että olen oppinut paljon uutta ja kehittynyt valmentajana vielä näilläkin kilometreillä. Nykyään päävalmentajan rooli on pitkälti tiimin vetämistä – oma tiimini on ollut todella ammattimainen ja sitoutunut valitsemiimme linjauksiin.

Malisen mukaan EM-lopputurnauspaikka oli Pikkuhuuhkajien selvä tavoite.

– Sain ennen karsintoja tavoitteeksi EM-kisapaikan. Se jäi hiuskarvan varaan, mutta selittelyt eivät auta. Vaikka korona häiritsi valmistautumistamme, saimme vedettyä ehjät karsinnat – otimme hienoja voittoja, mutta viimeisessä pelissämme emme pystyneet kaatamaan Norjaa.

Palloliiton mukaan Pikkuhuuhkajille etsitään parhaillaan uutta päävalmentajaa.

Lähde: Palloliitto

Huuhkajat

@Huuhkajat
🗣️ "Päällimmäisenä koen kiitollisuutta siitä, että sain työskennellä tällaisessa työssä viisi vuotta. On ollut hienoa seurata suomalaisen jalkapallon kehitystä läheltä."

Juha Malisen sopimus #Pikkuhuuhkajat-päävalmentajana päättyy. Kiitos, @jumalin!

palloliitto.fi/ajankohtaista/…