Viikonloppuna nähtiin hyvin erikoisia maaleja eurooppalaisen huippujalkapalloilun parissa. Pääosassa olivat maalivahdit, joilta nähtiin harvinaisen huonoja suorituksia.

Perjantaina Saksan Bundesliigassa Freiburgin maalivahti Mark Flekkenillä oli näppinsä pelissä joukkueensa romahduksessa. Hollantilaisvahti hörppäsi Jamie Bynoe-Gittensin heppoisen kaukolaukauksen käsiensä lävitse sisään. Dortmund nousi tuolla maalilla tasoihin ja voitti ottelun lopulta 3-1-lukemin.

Lauantaina maailmalla naureskeltiin Manchester Unitedin huippuvahti David de Gean edesottamuksille. Espanjalaisvahdilla oli imurivaihde päällä ja Brentford laukoi pallon hänen selän taakseen neljä kertaa. Erityisesti Josh Dasilvan tekemä 1-0-osuma meni niin helposti sisään, että sen olisi torjunut pubiliigatason maalivahtikin.

Kaikkein kammottavin nukahdus nähtiin kuitenkin Saksan 2. Bundesliigassa. Darmstadtin ja Rostockin välisen ottelun voittomaali syntyi jo kolmannella minuutilla, ja millä tavalla!

Rostockin maalivahti Markus Kolke pudotti pallon käsistään ja etsi syöttöpaikkaa. Yksi sellainen olisi ollut aivan vieressä, mutta saksalaisvahti oli ilmeisesti päättänyt avata peliä pitkällä syötöllä. Mutta mitä vielä. Kolke nukahti pahemman kerran eikä nähnyt lainkaan, että hänestä katsottuna oikealta etuviistosta tuli tilanteeseen Darmstadt-hyökkääjä Phillip Tietz. Kolke huomasi Tietzin läsnäolon aivan liian myöhään ja saksalaiskärki sai tuikata pallon käytännössä tyhjään maaliin.

Videon tilanteesta voit katsoa alla olevasta upotuksesta. Mikäli se ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Jos luulit, että David de Gean eilinen hörppäys Valioliigan puolella oli viikonlopun karmivin suoritus maalivahdilta niin tässäkin on yksi ihan hyvä ehdokas. 😅

Pieni nukahdus Rostock-vahti Markus Kolkelta.

#bundesliga #bulifi