Veikkausliigassa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua.

Vaasassa VPS ja HIFK päätyivät lopulta 1-1 -pistejakoon. Sarjakauden toista voittoaan metsästänyt HIFK johti ottelua Michael Bakaren alun maalin jälkeen aina 73. minuutille asti, kunnes VPS:n Jesper Engström tasoitti ottelun.

Tasapelipiste ei miellyttänyt sen suuremmin kumpaakaan seuraa. VPS on sarjataulukossa yhdeksäntenä ja parhaillaan karsijan paikalla oleva FC Lahti on neljän pisteen päässä vaasalaisista. HIFK on sen sijaan koko kauden tapaan edelleen sarjajumbona. FC Lahti on karannut jo kahdeksan pisteen päähän.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽️

@HIFKedustus siirtyy Vaasassa vierasjohtoon!

Michael Bakare rynnii pystysyötön jälkeen itsensä tekopaikkaan ja viimeistelee pelivälineen verkkoon 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Veikkausliigasunnuntai on nähnyt ensimmäisen maalinsa ⚽️

#veikkausliiga #tunnustaväriä
#VPSHIFK

Helsingissä HJK isännöi SJK:ta. HJK voitti ottelun 1-0. Luvassa oli mielenkiintoinen ottelu, sillä kummatkin lähtivät kamppailuun kuntopuntarin kärkipaikoilta. Torstaina Eurooppa-liigan lohkopaikan varmistanut HJK oli selvästi SJK:n niskan päällä ensimmäisellä jaksolla.

Rotaatiota käyttänyt HJK siirtyi johtoon 19. minuutilla, kun hyökkääjä Anthony Olusanya laukoi pallon upeasti ohi SJK-vahti Jesse Östin. Öst loukkasi tilanteessa itseään ja joutui jättämään kentän, joten kakkosvahti Markus Uusitalo pääsi tositoimiin. Avausjaksolla ottelua haittasi myös voimakas sade, joka jatkui aina tauolle saakka.

HJK nousi täyden pistepotin myötä tasapisteisiin KuPS:n kanssa, joka on sarjakärjessä maalieron turvin. FC Honka on kolmantena kaksi pistettä KuPS:ia ja HJK:ta perässä.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽️

Anthony Olusanya pommittaa HJK:n 1–0-johtoon SJK:ta vastaan!

Välittömästi, kun @hjkhelsinki heiluttaa verkkoa, joutuu SJK:n maalivahti Jesse Öst jättämään kentän loukkaantumisen takia ja ukkonen aloittaa Töölön kentän kastelemisen.

#veikkausliiga #HJKSJK