Helsinki oli keskiviikkona jalkapallomaailman valokeilassa, kun UEFA Super Cup pelattiin Helsingin Olympiastadionilla. Real Madrid kaatoi finaalissa Eintracht Frankfurtin maalein 2-0.

Ottelutapahtuma sai kiitosta järjestelyistään. Helsingin Olympiastadionilla on Huuhkajien peleissä jouduttu jonottomaan vessoihin ja myyntikioskeille, mutta supercupin finaalissa ei samanlaisiin ongelmiin törmätty.

Sen sijaan myyntikioskien hinnat herättivät kylläkin ihmetystä, kun olut ja hodari maksoivat peräti 18,5 euroa (lue lisää).

Itse ottelu oli Real Madridin hallintaa. Eurooppa-liigan viime kauden voittaja Eintracht Frankfurt sai ensimmäisen puoliajan alussa vaarallisimmat tilanteensa, mutta Thibaut Courtois selvitti tilanteet. Lopulta Real Madrid marssi vakuuttavasti 2-0-voittoon Karim Benzeman ja David Alaban osumilla.

Yleisössä peliä seurasi myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö, jonka vieressä istui Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez.

Alla kuvasatoa illan ottelusta.

Helsingin Olympiastadion toimi UEFA Super Cupin näyttämönä. Kuva: Getty Images.
David Alaba tavoitteli palloa Daichi Kamadalta. Kuva: Getty Images.
Alaba siirsi Realin maalin edestä helposti 1-0-johtoon. Kuva Getty Images.
Karim Benzema riensi tuulettamaan avausosumaa. Kuva: Getty Images.
Real Madridin kannattajia oli saapunut Helsinkiin huomattavasti vähemmän kuin Eintrach Frankfurtin. Kuva: Getty Images.
Eintracht Frankfurtin kannattajaa ei näyttänyt oluen hinta haittaavan. Kuva: Getty Images.
Djibril Sow ja Luka Modric pallontavoittelutilanteessa. Kuva: Getty Images.
Presidentti Sauli Niinistö nautti jalkapalloillasta Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérezin vieressä. Kuva: Getty Images.
Real Madridin toisen maalin tehnyt kapteeni Karim Benzema nosti pokaalin ilmaan kannattajien edessä. Kuva: Getty Images.
Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti juhli jo historian neljättä kertaa supercupin voittoa. Kuva: Getty Images.
Real Madridin kivenkova keskikentän kolmikko vasemmalta oikealle: Luka Modric, Casemiro, Toni Kroos. Kuva: Getty Images.
UEFA Super Cupin voittaja: Real Madrid. Kuva: Getty Images.