Liverpoolin entinen maalivahti Bruce Grobbelaar kertoo FourFourTwon haastattelussa, että hän auttoi omalla tavallaan joukkuetta päättäämään 30 vuotta kestäneen jaksonsa ilman pääsarjamestaruutta.

Grobbelaar, 64, pelasi Liverpoolissa vuosina 1981-1994 ja voitti tuona aikana kuudesti Englannin ykkösdivisioonan (nyk. Valioliiga). Viimeisin noista mestaruuksista tuli kaudella 1989-90, jonka jälkeen Liverpool sai odottaa 30 vuotta seuraavaa liigamestaruuttaan.

Zimbabwessa varttunut Grobbelaar otti kotikonnuiltaan tutun tavan käyttöön avittaakseen Liverpoolia Valioliiga-mestaruuteen kaksi vuotta sitten.

– Jos kenttä oli kirottu Afrikassa, tolppien päälle pissattiin. Kun palasin Englantiin asumaan, minua pyydettiin pelaamaan yrityspelissä Anfieldilla. Kerroin tarinan [pissaamisesta] Tage Herstadille, fanille, joka kutsui minut, ja hän sanoi: ’Bruce, sinun täytyy tehdä se”.

Grobbelaar ei aluksi ymmärtänyt pyyntöä, mutta häntä ei tarvinnut lopulta vakuutella kauan.

– Sanoin: ”Joo, yritän pelata hyvin”, mutta Herstad sanoi, että minun on viimein poistettava kirous!

– Niinpä pissasin pulloon, kaadoin sitä molemmissa päissä tolppien ja yläriman päälle ja torjuin rangaistuspotkun Anfield Roadin päädyssä. Sen jälkeen Liverpoolilla alkoi tappiottomien pelien putki kotikentällä ja he voittivat Valioliigan!