Manchester United nappasi maanantaina kauden avausvoittonsa Valioliigassa kaatamalla verivihollisensa Liverpoolin 2-1.

United oli aloittanut kautensa ennen maanantaita katastrofaalisesti häviten kaksi ensimmäistä peliään yhteismaalein 1-6. Liverpoolia vastaan manchesterilaisten peli-ilme oli kuitenkin aivan eri maailmasta kuin edellisissä otteluissa.

Pelin avausosuma syntyi reilun vartin jälkeen. Anthony Elanga pelasi näppärän seinäsyötön Christian Eriksenin kanssa ja tarjoili pilkun tietämille syötön Jadon Sancholle. Englannin maajoukkuelaituri jallitti James Milnerin vetoharhautuksella tieltään ja sijoitti pallon alakulmaan.

Artikkeli jatkuu videon alla.

 

Toista jaksoa ehdittiin pelata vajaat kymmenen minuuttia, kunnes United osui toistamiseen. Liverpoolin Jordan Henderson otti heikon kosketuksen palloon keskikentällä ja Unitedin Anthony Martial lähetti Marcus Rashfordin läpiajoon. Manchesterilaishyökkääjä sinkosi vauhtiin ja laittoi lopuksi pallon etukulmasta sisään.

Liverpoolin kavennus syntyi 81. minuutilla. Unitedin maalivahti David de Gea torjui kulmapotkun jälkitilanteessa yhden yrityksen, mutta Mohamed Salahin puskua hän ei pystynyt pysäyttämään.

Vierasjoukkueen loppukiri ei tuottanut kuitenkaan toista maalia, joten United vei täyden pistepotin.

Manchester United nousi tuloksen myötä 14:ksi ja Liverpool putosi 16. sijalle.