Nähtiinkö EM-finaalissa järkyttävä tuomarivirhe? Saksan valmentaja kiehui: ”Tällä tasolla”

© Kuva: Getty Images

Englanti kruunattiin sunnuntaina naisten EM-kisojen mestariksi sen voitettua Saksan loppuottelussa 2-1.

Saksan päävalmentajaa Martina Voss-Tecklenburgia jäi kaivelemaan avausjaksolla nähty tilanne, jossa pallo osui maaliviivalla Englannin kapteenin Leah Williamsonin käteen.

Erotuomari Kateryna Monzul ei kuitenkaan viheltänyt tilanteesta pilkkua Saksalle, eivätkä videotuomarit katsoneet Monzulin tehneen selkeää virhettä, kun hän jätti rangaistuspotkun antamatta. Ottelu oli tapahtumahetkellä 0-0-tilanteessa.

Saksan maajoukkue irvaili sosiaalisessa mediassa tilanteesta kuvalla, jossa näkyy, kuinka pallo osuu Williamsonin kohotettuun käteen.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Voss-Tecklenburgin mielestä Monzulin olisi pitänyt itse käydä katsomassa tilanne uudestaan videolta.

– Erotetaan jalkapallo ja tunteet toisistaan ja aloitetaan jalkapalloon liittyvistä asioista. Ensimmäisellä puoliajalla pallonhallinta oli hieman enemmän Englannin puolella, kommentoi saksalaisluotsi Telegraphin mukaan.

– Saimme aikaan joitakin hyökkäyksiä, mutta juuri nyt ajattelen sitä, että 0-0-tilanteessa tapahtui selkeä käsivirhe rangaistusalueella. Videotuomari katsoi sen, eikä antanut siitä pilkkua.

– Näin isossa pelissä on vaikea selvitä siitä. Kysyn, miksi erotuomari ei katsonut sitä? Se olisi antanut meille enemmän turvaa, jos olisimme tehneet maalin.

– Tällä tasolla ja EM-kisojen finaalissa sitä (erotuomarin omaa tarkistusta) ei tapahtunut. Miksi he eivät katsoneet sitä? Joskus sitä tapahtuu muille, meille tapahtui tänään, enkä olisi tyytyväinen, vaikka se olisi tapahtunut Englannille. Se häiritsee minua.

Voss-Tecklenburg lisäsi, että hänen joukkueensa oli ”epäonninen”, mutta hän myös onnitteli Englantia ja sanoi, että he olivat ”ansaittuja mestareita”.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.