Maanantain ratoksi palloiltiin yhden ottelun edestä Veikkausliigaa, sarjajumbo HIFK:n isännöidessä kahdeksanneksi valahtanutta FC Interiä.

Kotiyleisö näki keskikenttätähti Roman Eremenkon paluusta huolimatta punaista nopeasti tavalla, jota ei välttämättä ollut toivonut. 35-vuotias pelasi tunnin, ja näki sen aikana pallon painuvan omiin kolmesti.

Isäntien kapteeni Sakari Mattila ei sulattanut erotuomari Oskari Hämäläisen keskialueen tuomiota reilun parinkymmenen peliminuutin kohdalla, ei lainkaan. Konkari soitti suutaan ensin yhden, heti perään myös toisen keltaisen kortin arvoisesti. Ulosajo hiillytti myös kotijoukkueen penkkiä, jonne Hämäläinen kävi nostamassa lisälappuja.

HIFK Fotboll

@HIFKedustus
24' | 🟡🟡🔴 | Saman tilanteen jälkipyykissä Teemu Kankkunen protestoi 4. erotuomarille varoituksen arvoisesti ja sen jatkuessa saa kaksi varoitusta ja hänet ajetaan myös suihkuun....

#Veikkausliiga #HIFKINTER

Toinen ottelun isoista keskikenttänimistä, Petteri Forsell väläytti osaamistaan viittä minuuttia ulosajojen jälkeen, nostamalla pallon boksiin juosseelle Juho Hyväriselle. Pikkuhuuhkajien laitapelaaja napautti kauden avausmaalinsa ykkösellä läheltä.

HIFK:n puolustaminen oli alivoimalla paikoin varsin heikkoa, ja vain turkulaisten viimeiset kosketukset pitivät pitkään lukemina 0-1.

Jakson viimeisellä varsinaisella peliminuutilla Aleksi Paananen pääsi tuplaamaan vierasjohdon, nopean syöttökuvion kierrettyä Ruxin aloittamana ensin Tommi Jyryn kautta.

Alle tunnin kohdalla Jyry nöyryytti isäntiä lujaa. 22-vuotias teki kauden kolmannen maalinsa – ja samalla kauden kolmannen maalinsa juuri HIFK:n verkkoon suorituksella joka alkoi jo omalta kenttäpuoliskolta. Pallo keskeltä, Ramilson Almeidan alta sisään, 0-3.

Mika-Matti Paatelainen teki 64. minuutilla triplavaihdon, jossa muiden muassa Roman Eremenko jätti kentän. Vaihtoruletin jälkeen, ottelun ratkettua aikoja sitten, nähtiin todella sekavaa peliä puolin jos toisin.

Vaikka Inter otti kipeästi kaipaamansa voiton selkein lukemin, olisi sen kotijoukkueen peruutellessa pitänyt kenties tehdä muutama maali vielä nytkin nähtyä enemmän. Täysi pistepotti nosti joukkueen kuitenkin ohi Ilveksen, seitsemännelle sarjatilalle.