FC Inter -legenda Timo Furuholm on antanut tukensa Suomen naisten jääkiekkomaajoukkuepelaaja Susanna Tapanille. Kiekkotähti jätti väliin MM-kisojen alkusarjan ottelun Yhdysvaltoja vastaan osallistuakseen ystävänsä häihin.

Tapanin, 29, päätös on jakanut voimakkaasti mielipiteitä ympäri Suomea. Jääkiekkoilijan ratkaisun on syytetty vieneen uskottavuutta naisjääkiekosta ammattiurheiluna.

Furuholmilta löytyy ymmärrystä Tapanin päätökselle. Entinen Suomen maajoukkuejalkapalloilija vertasi ratkaisua miesten turnauksessa tapahtuviin tähtipelaajien poissaoloihin.

Koko turnauksen sijaan Tapani jätti väliin vain yhden alkusarjan ottelun.

– Eikö miesten kiekossa aika moni skippaa kyseiset kisat ihan kokonaan, kun ei jaksa tai on ehkä muuta tekemistä?, Furuholm kirjoitti Twitterissä.

– Tapani skippasi yhden (1) pelin, koska elämässä oikeasti on muutakin tärkeää kuin urheilu. Sitä voi olla kotisohvalla vaikea tajuta.

Suomi hävisi 1-6-lukemin Yhdysvalloille. Tapani palasi maanantaina maajoukkueen vahvuuteen ja pelasi päivän Japani-ottelussa.

Naisten MM-turnauksen suunnitelmassa A-lohkon jokainen joukkue etenee pudotuspeleihin. Lohkossa pelaavat Suomen ja Yhdysvaltojen lisäksi Kanada, Sveitsi ja Japani.