Wayne Rooney on kehottanut entistä seuraansa Manchester Unitedia sallimaan Cristiano Ronaldon lähdön seurasta.

Ronaldo, 37, kertoi Man Unitedille heinäkuussa, että hän haluaa lähteä päästäkseen pelaamaan Mestarien liigaan. Ronaldon agentti Jorge Mendes on etsinyt suojatilleen uutta seuraa, mutta sellaista ei ole löytynyt. Man United ei myöskään ole halukas myymään viime kauden parasta maalintekijäänsä.

D.C. Unitedin päävalmentajaksi hiljattain palkattu Rooney, joka on Manchester Unitedin kaikkien aikojen paras maalintekijä, kertoo, miksi hänen ex-seuransa tulisi päästää Ronaldo lähtemään.

– Minun mielestäni Unitedin pitäisi päästää Cristiano Ronaldo lähtemään, Rooney kirjoittaa The Timesin kolumnissaan.

– Kyse ei ole siitä etteikö Ronaldo voisi pelata Erik ten Hagin joukkueessa. Ronny tulee aina tekemään maaleja. Mutta minun henkilökohtainen näkemykseni on, että United ei ole valmis taistelemaan mestaruudesta nyt. Heidän on tähdättävä rakentamaan joukkuetta, joka voisi voittaa mestaruuden kolmen tai neljän vuoden sisällä.

– Jos raportit Ronaldon haluista jättää seura ovat totta, Unitedin pitäisi päästää hänet menemään. Heidän pitäisi hankki ysipaikan pelaaja, joka pysyisi seurassa seuraavat kolme tai neljä vuotta ja auttaisi heitä rakentamaan menestyvää joukkuetta.

Manchester United pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa tänään sunnuntaina, kun Brighton saapuu joukkueen vieraaksi Old Traffordille.