Pula jalkapallotarroista on aiheuttanut Argentiinassa niin ison hälinän, että maan hallituksen oli puututtava asiaan, kertoo Bloomberg.

Miesten MM-kisat pelataan Qatarissa marras-joulukuussa. Turnausten yhteydessä on myyty perinteisesti jo vuosikymmenten ajan italialaisvalmistaja Paninin jalkapallotarroja, mutta niitä on ollut viime aikoina poikkeuksellisen vaikeaa löytää Buenos Airesin kioskeista.

Tiistaina Argentiinan kauppaministeri kutsui koolle tarroja myyvien kioskien paikallisen ammattiyhdistyksen sekä Paninin edustajia kompromissin aikaansaamiseksi.

La Nacionin mukaan Panini kertoo, että tämän vuoden MM-tarrojen kysyntä on kasvanut 40 prosenttia edelliseen turnaukseen verrattuna, mikä ylittää yhtiön omat odotukset ja tuotannon. Kioskiliiton mukaan Panini ei tarjoa riittävästi tuotteita myyntiin.

Argentiinalaismediassa on laskettu tällä viikolla, että tarra-albumin täyttäminen kaikilla saatavilla tarroilla maksaa keskimäärin 133 500 pesoa, eli noin 930 euroa. Kioskeissa myytävät tarrat ovat halvempia kuin internetissä myytävät pakkaukset. Tarrojen vaihtelu on olennainen osa harrastusta.