Jan Vertonghen allekirjoitti torstaina kaksivuotisen sopimuksen belgialaisen Anderlechtin kanssa.

Vertonghen siirtyi Benficasta ilman siirtosummaa Anderlechtiin. Vertonghen ei ole aiemmin ammattilaisurallaan pelannut kotimaassaan Belgiassa. Vertonghen jätti Belgian taakseen jo 16-vuotiaana siirryttyään Ajaxin organisaatioon kesällä 2003.

35-vuotias konkaritoppari ehti edustamaan Benficaa kahden kauden ajan ja kuului joukkueen ehdottomien avainpelaajien joukkoon, mutta osapuolet päättivät hiljattain, että sopimuksen purkaminen ja pelaajan paluu Belgiaan on paras ratkaisu kaikille.

Belgian A-maajoukkueessa peräti 139 ottelua pelannut Vertonghen hakee suurta roolia Anderlechtista päästäkseen parhaassa iskussa marras-joulukuussa pelattavaan MM-lopputurnaukseen. Vertonghen on edelleen avauskokoonpanon pelaaja Belgian A-maajoukkueessa.

– Olin keskustellut Anderlechtin kanssa jo aiemmin, mutta nyt yhtäkkiä kaikki palat loksahtivat kohdalleen. Olen seurannut Anderlechtin projektia jo jonkun aikaa ja olen vakuuttunut voivani tuoda kokemukseni myötä paljon joukkueelle, Vertonghen totesi Anderlechtin verkkosivuilla.