Veikkausliigakauden viimeinen Stadin derby pelataan maanantaina Töölössä, kun HJK ja HIFK ottavat mittaa toisistaan klo 18.00 alkaen.

Joukkueet saapuvat paikallisotteluun hyvin erilaisista lähtökohdista. HJK on parhaillaan Veikkausliigassa toisena ja nousee voitolla sarjakärkeen ennen viikonloppuna pelattavaa runkosarjan päätöskierrosta.

HIFK on sen sijaan edelleen sarjataulukossa viimeisellä sijalla, ja toden teolla tarvitsee derbystä täyden pistepotin taistellakseen vielä FC Lahden kanssa karsijan paikasta. FC Lahden ja HIFK:n välinen ero on kasvanut jo yhdeksään pisteeseen. HIFK on pelannut yhden ottelun FC Lahtea vähemmän.

On siten hyvin mahdollista, että maanantainen Stadin derby on viimeinen laatuaan hetkeen. Lipunmyynti on ollut varsin vilkasta. HJK ja HIFK myyvät derbyn pääsyliput tuttuun tapaan puoliksi. HJK on myynyt valtaosan omasta lippuosuudestaan. HIFK:n puolella on jutun kirjoitushetkellä vielä huomattavasti enemmän tilaa.

HJK vei huhtikuussa sarjakauden ensimmäisen Stadin derbyn nimiinsä maalein 2-0. Silloin Miro Tenho ja Bojan Radulović vastasivat HJK:n maaleista.

HJK:lla on luvassa vauhdikas viikko, sillä se pelaa torstaina Eurooppa-liigan lohkovaiheen avauskierroksella Real Betisiä vastaan Töölössä ja kohtaa sunnuntaina FC Hongan Espoossa. On siten jopa todennäköistä, että HJK-luotsi Toni Koskela lepuuttanee avainpelaajiaan derbyssä loppuviikon otteluita ajatellen.

HIFK:n päävalmentaja Mixu Paatelainen pääsee derbyyn varsin terveellä kokoonpanolla. Wilfried Kanon on edelleen sivussa pelikentiltä. Kesällä HIFK:hon saapunut kokenut Michael Bakare on onnistunut maalinteossa kahdessa peräkkäisessä sarjaottelussa, ja hyökkääjän odotetaan avaavan myös illan derbyssä.

Joukkueen kuntopuntarit näyttävät erilaisilta. HJK on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä ja päätynyt kertaalleen pistejakoon. HIFK on sen sijaan napannut kaksi tasapelipistettä ja hävinnyt kolmesti.

Ruutu näyttää tuttuun tapaan kamppailun. Ruudun lähetys alkaa klo 17.45.