Gonzalo Higuaín pelasi Euroopan kentillä vajaan 14 vuoden ajan.

Higuaín edusti Real Madridia, Napolia, Juventusta, AC Milania ja Chelseaa. Higuaín viimeisteli La Ligassa ja Serie A:ssa yhteensä peräti 232 maalia.

34-vuotias argentiinalaiskärki on pelannut kahden vuoden ajan MLS-seura Inter Miamissa. Huuhkajien Robert Taylor on Higuaínin joukkuetoveri.

Argentiinan A-maajoukkue leireilee parhaillaan Miamissa. Higuaín on jo lopettanut maajoukkueuransa, mutta kävi tervehtimässä entisiä maajoukkuetovereitaan Inter Miamin harjoituskeskuksessa. Higuaín antoi samalla haastattelun TyC Sportsille.

Higuaín on saanut vuosien saatossa valtavasti kritiikkiä varsinkin argentiinalaisilta jalkapallokannattajilta, sillä hyökkääjä epäonnistui maalipaikoissa maajoukkueen finaaleissa. Higuaín otti kantaa siihen, miten sosiaalisessa mediassa saadut kritiikit ja loukkaukset vaikuttavat ihmisiin.

– Elin 15 vuotta epäluonnollista elämää. Ihmiset olettavat jalkapalloilijoiden elämän olevan helppoa ja valmista, mutta se on päinvastoin. Kun menet kadulle ja sinua loukataan, ei sinulla ole samaa oikeutta reagoida siihen kuin muilla. Jos reagoit loukkauksiin, on sen saama huomio kaksi kertaa suurempaa. Et voi edes mennä ulos kodistasi, jos mokaat maalipaikan tai häviät tärkeän ottelun.

– Nyt en enää ota vastaan aliarvostusta, kunnioituksen puutetta tai väkivaltaa. En ole koskaan kärsinyt siitä fyysisesti, vaan sosiaalisessa mediassa anonyymien ihmisten toimesta. Olen varma, että sellainen käytös päättyisi siinä vaiheessa, kun he joutuisivat paljastamaan kasvonsa. Nyt kaikista asioista vitsaillaan, mutta meidän on oltava tietoisia sen seurauksista. Voit tuhota ihmisen elämän viidessä sekunnissa omalta tietokoneeltasi käsin.