Manchester Cityyn kesällä siirtynyt Erling Haaland on aloittanut uudessa seurassaan uskomattoman tehokkaasti.

22-vuotiaalta norjalaishyökkääjältä oli lupa odottaa maaleja, mutta nähdyn kaltaista ilotulitusta tuskin kukaan osasi ennustaa.

Haaland on pelannut Cityssä vasta kymmenen ottelua, mutta onnistunut maalinteossa jo peräti 14 kertaa. Hurjin maalivire nähtiin elokuun lopulla, jolloin norjalainen iski hattutempun kahdessa peräkkäisessä ottelussa.

Haalandin mukaan maalien tekeminen nimivahvassa Cityssä pitikin olla ”itsestäänselvyys”, mutta kertoo itsekin yllättyneensä siitä, kuinka paljon hän on niitä jo tässä kohtaa kautta tehnyt.

– Kukaan ei olisi voinut odottaa tällaista alkua. Sen voimme kaikki myöntää täysin rehellisesti, Haaland sanoi Viaplaylle.

– Mutta samaan aikaan on muistettava, että tulin Manchester Cityyn hyökkääjänä, joka rakastaa maalintekoa ja olen tehnyt niitä paljon. Manchester City teki 100 maalia edellisenä kautena, jotenkin tietenkin teen seurassa maaleja. Sen pitäisi todellakin olla itsestäänselvyys.

– En ole siis periaatteessa yllättynyt siitä, että teen maaleja. Mutta tosiasia on, että olen tehnyt jo 14 maalia Citylle, emmekä ole vielä lokakuussa. Ihan sellaista en itsekään osannut odottaa.

Haaland hakee hurjalle maalivireelleen jatkoa seuraavan kerran sunnuntaina, jolloin paikallisvastustaja Manchester United vierailee Etihadilla.

Manchester City voitti ennen maaottelutaukoa Wolvesin vieraissa 3-0-lukemin. Haaland teki kyseisessä ottelussa valioliigauransa ensimmäisen maalin rangaistusalueen ulkopuolelta. Maalin voit katsoa alla olevalta videolta.