Marko Rajamäki on FC TPS:n uusi päävalmentaja. TPS tiedotti Rajamäen loppukauden kestävästä sopimuksesta maanantaina.

TPS antoi potkut Jonatan Johanssonille päävalmentajan paikalta sunnuntai-iltana. Johansson ehti valmentaa TPS:aa reilun kahden vuoden ajan.

TPS on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, ja on hyvin lähellä menettää suoran nousun Veikkausliigaan. KTP johtaa Ykköstä neljän pisteen erolla TPS:aan, kun ylempää jatkosarjaa on pelaamatta kaksi kierrosta.

Jatkosarjassa kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet joukkueet pelaavat keskenään ottelun, jonka voittaja pelaa toiseksi sijoittunutta vastaan yksiosaisen ottelun. Sen voittaja pelaa liigakarsinnassa noususta Veikkausliigaan.

53-vuotias Rajamäki on TPS-yhteisölle vanha tuttu. Hän pelasi seurassa pelaajaurallaan, ja lisäksi toimi TPS:n päävalmentajana vuodet 2010-14.

Rajamäki tiedostaa, mikä TPS:n tavoite on. Vain sarjanousu kelpaa.

– Valmentajana lähestyn asiaa niin, että teemme peliin korjausliikkeitä, jotka minä näen järkeviksi. Tavoitteena on nousu, eli tulosta haetaan. Täytyy löytää suhteellisen nopealla aikataululla se tapa, jolla voitetaan pelit. Nyt pitää löytää yhteinen sävel pelaajien kanssa siitä, mitä täytyy tehdä, jotta nousutavoite saavutetaan, Rajamäki summasi TPS:n tiedotteessa.

TPS pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina Turussa isännöidessään KPV:ta.