Gianluigi Buffon ei koe tarvitsevansa Mestarien liigan voittoa todistaakseen tasonsa.

44-vuotias Italian maalivahtilegenda jatkaa edelleen pelaamista Serie B -seura Parmassa.

Buffon palasi vuonna 2021 ensimmäiseen ammattilaisseuraansa Juventuksesta. Azzurri-ikoni jatkaa uraansa omasta ilostaan.

– Jatkan pelaamista monista syistä. Tunnen itseni edelleen vahvaksi ja kilpailukykyiseksi, koska tunnen ottavani osaa urheilun kultakaudelle, Buffon kertoi Tutto Mercatolle.

– Olen iässä, jossa pystyisin lopettamaan urani milloin tahansa. Tämä on hallinnassani, mutta päätöksilläni on aina syynsä. Palasin Parmaan, koska olen onnellinen siitä kuinka onnellisia kannattajat ovat saadessaan minut maalilleen.

Buffon on voittanut urallaan maailmanmestaruuden ja lukuisia Serie A -mestaruuksia Juventuksen kanssa. Mestaerien liigan pokaali on kuitenkin jäänyt saavuttamatta.

Buffon ei itse tunne tarvitsevansa sitä, todistaakseen olevansa yksi parhaista maalivahdeista.

– Olen voittanut niin paljon elämässäni, mutta myös hävinnyt muita titteleitä. Olen onnellinen taisteltuani niistä, mutta olen henkilökohtaisesti saanut menestystä kannattajien vaikutuksesta.

– En tarvitse esimerkiksi kahdeksaa Mestarien liigan pokaalia todistaakseni olevani niin hyvä kuin olen. Tiedän arvoni ilman niitäkin.