Helmarien puolustaja Natalia Kuikka on solminut kauden 2023 kattavan jatkosopimuksen Yhdysvaltain pääsarjassa pelaavan Portland Thornsin kanssa.

Suomen A-maajoukkueessa 73 kertaa esiintynyt Kuikka, 26, siirtyi Thornsiin viime kaudeksi kaksivuotisella sopimuksella. Hän on pelannut Thornsissa 49 ottelua ja ollut mukana voittamassa kolmea pokaalia joukkueelleen.

Siirtonsa jälkeen Kuikalle on tilastoitu eniten syötönkatkoja (56) ja onnistuneita taklauksia (59) koko Thornsin joukkueesta.

– Olemme todella innoissamme Natun jatkosopimuksesta ja siitä, että hän jatkaa Portlandissa. Hän tuo mukanaan niin paljon kokemusta seura- ja maajoukkuetasolta ja hän on osoittautunut yhdeksi liigan parhaista pelipaikallaan, Thornsin toimitusjohtaja Karina LeBlanc kommentoi tiedotteessa.

– Hänen panoksensa on ratkaisevan tärkeä tälle joukkueelle.

Myös Kuikka on tyytyväinen jatkosopimukseensa.

– Olen innoissani. Minusta tuntuu, että olen vasta hiljattain pystynyt asettumaan aloilleni ja tuntenut todella asuvani täällä, joten on mukavaa viettää ainakin yksi ylimääräinen vuosi täällä.

Kirjoitushetkellä Portland Thorn on Yhdysvaltain pääsarjassa neljäntenä, mutta se on vain kaksi pistettä perässä sarjakärki San Diego Wavea, joka on pelannut ottelun enemmän.

Portland Thorns FC

@ThornsFC
unFINNISHed business in the Rose City 🌹

We’ve signed defender Natalia Kuikka to a one-year deal. The extension puts the Finnish international with Portland through the 2023 season.