Ciro Immobile on kuulunut jo vuosien ajan Serie A:n parhaimpiin maalintekijöihin.

32-vuotias Immobile on voittanut urallaan neljästi Serie A:n maalikuninkuuden. Immobile on tehnyt vuosien saatossa peräti 187 maalia Serie A:ssa.

Vaikka maalimäärät Serie A:ssa ovat olleet vuodesta toiseen suorastaan hurjia, ei samaa voi sanoa Italian A-maajoukkueessa tehdyistä täysosumista. Immobile on saanut huomattavasti kritiikkiä peliesityksistään maajoukkueessa. 55 ottelussa on syntynyt 15 maalia.

Italia koki maaliskuussa suorastaan valtavan pettymyksen, kun Pohjois-Makedonia pudotti maan MM-jatkokarsinnoissa. Pohjois-Makedonia voitti Italian vieraskentällä yksiosaisessa jatkokarsintojen välierässä. Italia jäi siten jälleen ulos MM-lopputurnauksesta. Italia ei myöskään osallistunut Venäjän MM-lopputurnaukseen kesällä 2018.

Maajoukkueen mukana parhaillaan oleva Immobile paljasti lehdistötilaisuudessa halunneensa lopettaa maajoukkueuransa keväällä. Lopulta päävalmentaja Roberto Mancini onnistui suostuttelemaan Immobilen jäämään maajoukkueeseen.

– Halusin lopettaa, koska olin niin pettynyt jatkokarsintojen jälkeen ja lisäksi sain niin kovaa kritiikkiä. Niiden vuoksi halusin lopettaa maajoukkueurani. Silti myöhemmin ymmärsin, ettei muut voi päättää, mitä tulevaisuudessani tapahtuu. Ei muut voi päättää, milloin lopetan maajoukkueurani. Silti ne kritiikit saivat minut ajattelemaan sitä, Immobile totesi.

– Kysyn sitä itseltäni joka päivä. Ehkä Laziossa saan epäonnistua enemmän ja sen vuoksi olen voittanut neljästi Serie A:n maalikuninkuuden. Yritän kehittyä päivittäin ja antaa parhaan itsestäni.