Keskikenttäpelaaja Carlos Soler jätti kesällä kasvattajaseuransa Valencian, ja siirtyi Paris Saint-Germainin riveihin. Tämänkaltaiset uravalinnat on totuttu tuomitsemaan varsinkin jalkapalloromantikkojen taholta, mutta 25-vuotiaan oma kertomus käänteistä luo niille hieman toisenkinlaista valoa.

– Pyysin Valencialta pitkää sopimusta, koska halusin pysyä siellä koko urani. 25-vuotiaasta 34- tai 35-vuotiaaksi. Olisin halunnut sitoutua koko elämäkseni, 10 ottelua Espanjan A-maajoukkueessa pelannut sanoi Diario de Levantelle.

Nykymaailman urheilubisnes ei kuitenkaan tue kuvaillun kaltaisia kaaria ja tarinoita.

– Seuralla on filsofiansa, eikä se halua tehdä pidempiä kuin x-vuotisia sopimuksia. Minä ajattelin asiasta eri tavoin, mutta he eivät tulleet lähemmäs pyyntiäni. Ei minulla sinänsä ole siitä mitään pahaa sanottavaa, niin se sitten vain on.

Valencia kauppasi Solerin lopulta PSG:lle yhteensä reilun parinkymmenen miljoonan euron paketilla. Sen turvin seura onnistui hankkimaan veteraanihyökkääjä Edinson Cavanin. Solerin sopimus pariisilaisten kanssa on voimassa vuoteen 2027.