Suomi kohtaa tänään perjantaina pelattavassa Nations Leaguen ottelussa Romanian.

Lähtötilanne on se, että Suomi on lohkossa kolmantena, neljä pistettä johtavaa Bosnia ja Hertsegovinaa perässä. Jos Suomi mielii vielä elätellä haaveita lohkovoitosta, Romania ja viimeisessä pelissä kohdattava Montenegro on pakko kaataa. Lisäksi on toivottava apuja muilta joukkueilta.

– Tasainen matsi tulossa. Ensimmäisessä pelissä molemmat haluavat laittaa parhaan mahdollisen joukkueen kentälle, ja toiseen peliin reagoidaan sitten tämän pelin tuloksen perusteella. Montenegro vieraissa tulee taas olemaan paljon vaikeampi kuin Helsingissä. Suomi oli selvästi parempi, nyt Montenegro ei tule kakkosmiehistöllä vastaan, Suomen kaikkien aikojen pelaaja Jari Litmanen sanoo Unibetin Auvinen & Litmanen -podcastissa.

– Nyt kun pelataan vain kaksi ottelua, kaikki joukkueet pystyvät peluuttamaan parhaimmistoaan. Keväällä tämä ei ollut järjettömän pelitahdin vuoksi mahdollista, Litmanen avaa.

[readmore from=Huuhkajat]

Tässä on myös käsillä sellainen tilanne, että illan Romania-ottelun jälkeen Huuhkajat ei hetkeen kotiotteluita pelaa. Seuraavat pelit ovat kaikki vierasotteluita. Montenegro kohdataan vieraissa Nations Leaguessa, ja marraskuussa Suomi pelaa vieraissa Pohjois-Makedoniaa ja Norjaa vastaan.

Harvinaisen tilanteen nostaa esiin myös Litmanen.

– Tuntuu melko rajulta, että edellinen kotipeli nähtiin kesäkuun alussa, ja seuraava mahdollisuus nähdä Huuhkajat kotona koittaa vasta 8–9 kuukauden päästä. Joten jos jalkapallo mitenkään kiinnostaa, niin nyt kannattaa mennä paikan päälle, Litmanen sanoo.

Suomen ja Romanian välinen ottelu alkaa kello 21.45.

Kuuntele koko podcast-jakso tästä.