Bayern München voitti Mestarien liigassa tiistai-iltana Barcelonan maalein 2-0. Bayernin kannattajat ottivat kantaa Englannissa siirrettyihin otteluihin kuningatar Elisabetin kuoleman takia.

Ottelun aikana Bayernin kannattajat esittelivät lakanan, jossa oli selkeä viesti Britannian suuntaan, jossa surraan kuningatar Elisaebet II:n poismenoa. Elisabetin kuolema on siirtänyt Britanniassa jalkapallo-otteluita tulevaisuuteen.

– Viime hetken ottelusiirtoja ja kieltoja kuninkaallisen kuoleman takia?! Kunnioittakaa kannattajia, Bayernin lakanassa luki englanniksi (katso artikkelikuva).

Ottelusiirrot ovat keränneet jonkin verran kritiikkiä myös Britanniassa, jossa useita otteluita on siirretty. Viime viikonlopulta siirrettiin Englannin Valioliigan ja Mestaruussarjan sekä Skotlannin Valioliigan ottelut.

Lisäksi esimerkiksi skotlantilaisen Rangersin ottelu Napolia vastaan siirtyi tiistailta keskiviikolle., minkä lisäksi Napolin kannattajilta evättiin pääsy vierasotteluun, jotta mahdollisimman moni Rangersin kannattaja mahtuisi peliin kunnioittamaan kuningatar Elisabetia.

[readmore from=mestarien-liiga]

Sama kaava käännettiin myös Napolin kotipeliin, jonne ei ole näin ollen Rangersin kannattajilla asiaa. Monet kannattajat olivat jo ehtineet hankkia matkat ja majoitukset, ja päätös on kerännyt runsaasti kritiikkiä.

– Ymmärrän päätöksen siirtää ottelua 24 tunnilla pitääkseen yleistä järjestystä paremmin yllä poliisien toimesta, mutta miksi vieraskannattajat piti sulkea pois pelistä? Se ei ole ollenkaan hyväksyttävää. Kannattajien ei pitäisi joutua maksamaan näistä idioottimaisista päätöksistä, Napolin kunnanvaltuutettu Luigi Musto totesi.

UEFA määräsi myös, ettei brittiseurat saa soittaa ennen peliä kansallislaulua Mestarien liigan hymnin tilalla. Myöskään Mestarien liigan hymniä ei kuulla brittiseurojen kotiotteluissa tämän viikon europeleissä.