Kesän siirtoikkuna sulkeutui Euroopassa torstain ja perjantain välisenä yönä.

Kesällä nähtiin lukuisia suuria siirtoja, mutta useat tunnetut pelaajat ovat edelleen ilman seuraa. Vapaiksi agenteiksi jääneet pelaajat saavat edelleen liittyä seurojen vahvuuteen, vaikka itse siirtoikkuna on jo sulkeutunut.

Valtaosa nimekkäimmistä vapaista agenteista on jo pelannut uransa parhaat vuodet, mutta mukaan mahtuu myös pelaajia, joiden pitäisi olla optimi-iässä uransa huipulla.

Listasimme kymmenen tunnetuinta vapaata agenttia, jotka etsivät itselleen edelleen uutta työnantajaa.

Diego Costa

33-vuotias hyökkääjä on ollut vapaana agenttina jo vuodenvaihteesta lähtien, kun hän jätti Atlético Mineiron pääsarja- ja cupmestaruuksien jälkeen. Neuvotteli pitkään espanjalaisen Rayo Vallecanon kanssa, mutta lopulta valmennusjohto ei halunnut häntä joukkueeseen. Etsii seuraa lähtökohtaisesti Espanjasta.

Marcelo

Real Madridissa yli 15 vuoden ajan pelannut Marcelo jäi kesällä ilman seuraa. Madridilaismedian mukaan Marcelo on saanut yhteydenottoja muun muassa Ranskasta ja Turkista, mutta kokenut laitapuolustaja ei ole vakuuttunut saamistaan tarjouksista. 34-vuotias Marcelo saattaa hyvinkin lopettaa pian ammattilaisuransa.

Marcelo on edelleen ilman seuraa. Kuva: Getty

Juan Mata

Matan sopimus Manchester Unitedin kanssa päättyi kesällä. Mata vietti edelliset vuodet Manchester Unitedin penkillä ja jäi hyvin pienelle vastuulle. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja haaveilee paluusta Espanjaan. 34-vuotias Mata neuvotteli muun muassa Betisin ja Valencian kanssa sopimuksesta, mutta yhteisymmärrystä ei syntynyt.

Josip Iličić

Atalanta ja Iličić purkivat yhteisymmärryksessä sopimuksensa aiemmin tällä viikolla. Iličić on pelannut tämän vuoden puolella vain yhdessä ottelussa. 34-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja kärsii masennuksesta. Iličić totesi italialaismedialle haluavansa pelata edelleen jalkapalloa ja toivoo löytävänsä uuden seuran Italiasta.

Jason Denayer

Belgian A-maajoukkueeseen kuuluva 27-vuotias puolustaja jätti Lyonin tänä kesänä. Denayer ei saanut kuitenkaan kesän aikana riittävän hyviä tarjouksia, joten hän jäi lopulta vapaaksi agentiksi. Siirtohuhut vievät häntä edelleen Wolverhamptoniin, joka on valmis tarjoamaan pelaajalle sopimusta. Denayer tavoittelee paikkaa Belgian MM-kisajoukkueessa.

Simone Zaza

Italialaishyökkääjän ura on ollut melkoisessa laskusuhdanteessa jo muutaman vuoden ajan. 31-vuotias Zaza on kärsinyt loukkaantumisista, eikä onnistunut vakuuttamaan Torinon seurajohtoa. Zazan sopimus purettiin aiemmin tällä viikolla. Italian A-maajoukkueessa 18 ottelua pelannut Zaza on tiettävästi hylännyt Barin ja Beneventon tarjoukset.

Dijbril Sidibé

30-vuotias oikea laitapuolustaja jäi vapaaksi agentiksi tänä kesänä, kun AS Monaco ei tarjonnut hänelle uutta sopimusta. Sidibé on pelannut 18 A-maaottelua Ranskan paidassa ja voitti maansa kanssa maailmanmestaruuden kesällä 2018. Sidibén odotetaan löytävän pian uusi työnantaja.

Ross Barkley

Chelsea tiedotti aiemmin tällä viikolla purkaneensa Barkleyn sopimuksen. 28-vuotias keskikenttäpelaaja oli Chelseassa kirjoilla viiden vuoden ajan, mutta ei noussut missään vaiheessa avauskokoonpanon pelaajaksi. Vyöllä yli 30 A-maaottelua Englannin riveissä. Pelasi viime kaudella 450 minuuttia Chelseassa.

Ross Barkley etsii uutta työnantajaa. Kuva: Getty

Eliaquim Mangala

Urallaan muun muassa Portoa, Manchester Cityä ja Valenciaa edustanut entinen Ranskan A-maajoukkuepelaaja jäi kesällä vapaaksi agentiksi, kun Saint-Étienne putosi Ranskan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Mangala ehti olla puolen vuoden ajan vapaana agenttina ennen kuin teki lyhyen sopimuksen Saint-Étiennen kanssa tammikuussa.

Santiago Arias

Atlético purki kesällä oikean laitapuolustajan sopimuksen. Kolumbian A-maajoukkueessa yli 50 ottelua pelannut Arias on kärsinyt viime vuosina suurista loukkaantumisongelmista. Muun muassa viime kaudella lihasvamma piti hänet kuukausien ajan sivussa pelikentiltä. Vuotta aiemmin Arias mursi säärensä ja oli yhdeksän kuukauden ajan poissa kentiltä.