Paris Saint-Germain on saanut kritiikkiä siitä, että se matkusti viime viikonloppuna vierasotteluunsa Nantesia vastaan lentokoneella, vaikka matka olisi vienyt junalla vain pari tuntia.

– Pariisista Nantesiin Qatar Airwaysin (lentoyhtiö) kanssa! twiittasi qatarilaisomisteinen PSG ennen ottelua.

Videolla PSG:n tähdet olivat nousemassa suihkukoneeseen Nantesiin, joka sijaitsee noin 380 kilometrin päässä Pariisista.

TGV-suurnopeusunien johtaja Alain Krakovitch moitti PSG:n ilmastosta piittaamatonta matkustustyyliä.

– Matka Pariisista Nantesiin kestää alle kaksi tuntia suurnopeusjunalla.

– Uudistan ehdotuksemme TGV:n tarjouksesta, joka on mukautettu erityistarpeisiinne yhteisten etujemme – turvallisuuden, nopeuden, palvelujen ja ekologisen liikkuvuuden – mukaisesti.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

PSG:n päävalmentajalta Christophe Galtierilta kysyttiin seuran saamasta kritiikistä maanantaina lehdistötilaisuudessa, mutta ranskalaisluotsi suhtautui asiaan vitsaillen.

– Keskustelimme aiemmin matkanjärjestäjiemme kanssa siitä, voimmeko matkustaa maapurjehduspyörillä, sanoi Galtier AFP:n mukaan.

Kritiikkiä on saanut myös PSG:n tähtipelaaja Lionel Messi, joka on lennellyt tiuhaan tahtiin yksityiskoneellaan. Kansalaisjärjestö Attac moitti argentiinalaistaiturin matkailutottumuksia perjantaina.

– Kesäkuusta elokuuhun Messi teki yksityiskoneellaan 52 lentoa, mikä vastaa 1 502 tonnin hiilidioksidipäästöjä. Se on yhtä paljon kuin yksi ranskalainen tuottaa 150 vuoden aikana, kommentoi järjestö.