Huuhkajien avauskokoonpanossa Montenegroa vastaan on debytantti Oliver Antman. Suomen päävalmentaja Markku Kanerva perusteli Ylelle Antmanin valintaa ja avasi hieman taktiikkaa.

Antman pelaa vasemmalla laidalla, mutta viime aikoina nähty 5-3-2-puolustus- ja 3-4-2-1-hyökkäysmuoto saattavat hieman muuttua. Kanervan puheista päätellen Antman on nimenomaan hyökkäävässä roolissa avauskokoonpanossa.

– Hyökätään ja puolustetaan vähän eri ryhmityksillä. Ideana saada Montenegro vähän miettimään, että miten he ottavat tiettyjä pelaajia kiinni. Oliver on hyvä 1vs1-pelaaja, juoksuvoimainen ja tärkeä pelaaja meidän vastahyökkäyksissä pallonriistojen jälkeen. Kaveri on näyttänyt varsin pirteältä harjoituksissa, Kanerva sanoi Ylelle.

Kanerva halusi tuoda juoksuvoimaa kentälle. Kanervan kommenteista päätellen Suomi saattaa hyökätä selkeästi kolmella hyökkääjällä.

– Meillä on Pukki, Källman ja Antman hyökkäyksessä. Sitä kautta saadaan painetta luotua ennen kaikkea vastahyökkäyksissä. Odotan mielenkiinnolla ja uskon vahvasti, että Oliver onnistuu, Kanerva kertoi.

Rasmus Schüller joutui jättämään Montenegro-ottelun välistä Romania-pelissä tulleen vamman takia. Schüllerin tilalla keskikentän pohjalla nähdään Kaan Kairinen, joka korvasi Schüllerin myös Romaniaa vastaan.

– Hän on (alustavasti) keskellä ja totta kai on tärkeää, että pystymme keskikentän kolmikkoa rotatoimaan, koska Montenegro on aika miesorientoitunut puolustuspelissään. He seuraavat paljon omia pelaajiaan. Rotaatiolla pystytään luomaan tiloja ja täyttämään syntyvät tilat, Kanerva sanoi.

Podgoricassa on satanut koko päivän. Kenttä on Kanervan mukaan ainakin vielä kohtalaisessa kunnossa.

Huuhkajien vuoden viimeisessä kilpailullisessa ottelussa suuret panokset – kaikki vielä täysin auki

- Ihan pelattavassa kunnossa näyttää olevan. Ihan hyvin kenttä on imenyt vettä. Katsotaan, miten paljon vettä tulee pelin aikana. Toivottavasti pinta kestää, ettei mene ihan mutapainiksi.

- Kyllä se (sää) on huomioitu ja meidän pitää reagoida siihen, jos pallo ei liiku kunnolla. Siinä vaiheessa pitää vähän suoraviivaistaa ja välttää riskejä, Kanerva kertoi.

Montenegron ja Suomen välinen ottelu käynnistyy kello 21.45. Ottelua voi seurata suorana Yle TV2 -kanavalta sekä Yle Areenasta.

LUE MYÖS:

Tässä Huuhkajien kokoonpano Montenegroa vastaan – Suomella debytantti avauksessa