Yhdysvaltain Major League Soccer on aloittanut tutkinnan väitteistä, joiden mukaan DC Unitedin hyökkääjä Taxi Fountas solvasi rasistisesti Inter Miamin puolustajaa Damion Lowea.

Fountasin väitetään solvanneen Lowea rasistisesti kesken joukkueiden välisen ottelun viime sunnuntaina.

Kaksikko ajautui sanasotaan reilun tunnin kohdalla, ja kummatkin saivat keltaisen kortin. Pian välikohtauksen jälkeen Inter Miamin pelaajat vetäytyivät keskustelemaan useaksi minuutiksi päävalmentajansa Phil Nevillen kanssa.

Seuraavaksi Neville meni puhumaan DC Unitedin valmentajalle, entiselle maajoukkuekaverilleen Wayne Rooneylle, joka otti Fountasin vaihtoon, ja peli jatkui.

Inter Miamin puolustaja DeAndre Yedlin kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että Miamin pelaajat eivät halunneet jatkaa pelaamista, jos Fountas jatkaisi kentällä.

– Damion ja toinen pelaaja ajautuivat pieneen tappeluun, ja Damionin kävellessä pois kaveri kutsui häntä N-sanalla, kommentoi Yedlin CNN:n mukaan.

Myös Neville sanoi Fountasin toimineen rasistisesti.

– Se oli rasistinen kommentti. Sitä ei voi hyväksyä. Sanaa käytettiin. Mielestäni sitä ei voida hyväksyä yhteiskunnassa.

– Sanaa käytettiin, mielestäni se on maailman pahin sana.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Fountas on kiistänyt käyttäneensä ”halveksittavaa” sanaa.

– En käyttänyt sanaa, jonka käyttämisestä minua syytetään, Fountas kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

– Tuomitsen tuon halveksittavan herjauksen, enkä käyttänyt sitä. Meillä oli tulinen keskustelu kentällä, mutta en ole solvannut ketään rasistisesti. Torjun jyrkästi rasismin missä tahansa muodossa, se on halveksittavaa.

– Minulla on paljon ystäviä monista kulttuureista. Kunnioitan aina jokaisen ihmisen kulttuuria, uskontoa ja ihonväriä. Olen siksi hyvin järkyttynyt tästä syytöksestä ja surullinen siitä, että minua syytetään väärin perustein.