Valioliigassa tehtiin sunnuntaina historiaa, kun vasta 15-vuotias superlupaus Ethan Nwaneri pääsi kentälle Brentfordin ja Arsenalin välisessä ottelussa.

Mikel Arteta vaihtoi ensimmäistä kertaa Arsenalin ykkösjoukkueen kokoonpanossa mukana olleen Nwanerin kentälle ottelun lisäajalla ja nuoresta englantilaisesta tuli 15 vuoden ja 181 päivän ikäisenä valioliigahistorian nuorin pelaaja. Aiemmin ennätystä piti hallussaan Liverpoolia nykyisin edustava Harvey Elliott, joka debytoi Valioliigassa 16 vuoden ja 30 päivän ikäisenä.

Englannin alle 17-vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluvaa Nwaneria pidetään huikeana talenttina jolla on vain taivas rajana. Nwaneri on kymppipaikan pelaaja, mutta on kykeneväinen pelaamaan myös laita- ja keskushyökkääjänä.

Tällä kaudella Nwaneri on pelannut pääasiassa Arsenalin alle 18-vuotiaiden joukkueessa ja tehnyt kolmessa ottelussa yhden maalin sekä antanut kaksi maalisyöttöä. Kertaalleen nuorukainen on nähty myös Arsenalin alle 21-vuotiaiden ottelussa ja heti debyyttissään hän kirjautti tilastoihinsa yhden maalisyötön.

ESPN FC

@ESPNFC
Ethan Nwaneri becomes the youngest-ever player in Premier League history 👶